1 kg krumpli
1 kozepes fej hagyma
so,bors, piros paprika
1 leves kocka (elhagyhato)
1 tojás
liszt
olaj
A hagymat aprora vagom, a krumplit kockakra
A hagymat uvegesre parolom, hozzateszem a krumplit, es nehanyszor megkeverem
Keves vizet ontok hozza, es beleteszem a fuszereket : so,bors,piros paprika,leves kocka
Utana potolom annyi vizzel,hogy ellepje a krumplit
Kozben elkeszitem a csipetket
A tojast felverem es annyi lisztet teszek hozza amennyit felvesz ( viz nem kell hozza )
Ne legyen tul kemeny
A csipetket egy kulon edenyben fozom meg...amikor a viz forr akkor beleszaggatom es megfozom
Amikor a krumpli elkeszult, vagyis mar puha, akkor hozzaadom a csipetket, 1-2 percit meg egyutt fozom....
A húst csíkokra vágjuk. A szalonnát apró kockára daraboljuk, kisütjük, majd rárakjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával megszórjuk. A lecsót, a kolbászt és a gombát a...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA gombóc hozzávalóit: a túrót, a tojást, a teljes kiőrlésű grízt és a csipet sót összekeverjük és 30 percre a hűtőbe tesszük. Amíg a túrógombóc masszája a hűtőben pihen, egy edény...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. 2. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, apró kockákra vágjuk. 3. A paprikát megmossuk, húsát apró kockákra vágjuk. 4. A virslit,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mangalicazsírt megfelelő nagyságú lábasban vagy bográcsban felhevítjük és a finom, apróra vágott makói vöröshagymát beletéve félig megpirítjuk. Hozzáadjuk a szegedi őrölt fűszerp...
Elkészítési idő: 4-6 óra Nehézség: Közepes