30 dkg lencse
4 szal sargarepa
1 kissebb fej hagyma
2 cikk fokhagyma
so,bors
3 babérlevél
1 leves kocka
Nokedli :
1 tojas
liszt
Rántáshoz:
3 evőkanál olaj
1 pupos evokanal liszt
pirospaprika
A lencset jol megmostam es lecsepegtettem
A hagymat,sargarepat kockakra vagtam
A fokhagymat átpréseltem
Egy keves olajon megparoltam a hagymat es a sargarepat,hozza adtam a lencset, az átpréselt fokhagymat, es felontottem vizzel
Utna beletettem a baberlevelet, sot,borsot, es a leves kockat
Kozben elkeszitettem a nokedlit
Felvertem a tojast es annyi lisztet tettem hozza, hogy kozepes surusegu legyen
Egy kulon edenyben megfoztem es leszurtem
Amikor a lencse es a sargarepa megpuhult, hozzatettem a nokedlit
Vilagos rantast keszitettem az olajbol es lisztbol, es hozza kevertem a piros paprikat
Felontottem keves hideg vizzel, csomomentesre kevertem, majd a levesbol is mertem hozza egy meregeetőkanlnyit, osszekevertem es a leveshez ontottem
Pár percet még egyutt foztem...
A karfiolt tisztítsuk meg, majd tegyük egy fazék sós vízbe és főzzük puhára. A reszelt ementáli sajtot a tejföllel és a tojásokkal keverjük jól el. Sóval, borssal ízesítsük....
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Könnyűhús+fokhagyma+fűszer-->párolom. tejszín+liszt+sajt+hagyma--összekeverem+hús+kukorica+tejszín--összefőzőm+p.paprika.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét megmossuk és apró darabokra vágjuk, majd serpenyőben, kevés felforrósított olajon megsütjük, végül egy tálba szedjük. A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, majd a serpe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűzítés Golyókhoz: A megtisztított cukkini magvas belsejét kivágjuk (ha van neki), a héját nem szükséges eltávolítani. Sajtreszelőn lereszeljük. Meghintjük sóval, összekeverjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű