1 nagy doboz zöldpaszuly konzerv
1 kis fej hagyma
2-3 dl. sűrű paradicsomlé
só , bors (ízlés szerint)
keves vegeta (elhagyhato)
olaj a hagyma parolasahoz
1 evőkanal liszt
A hagymat aprora vagom, es keves olajon uvegesre parolom.
Felontom keves vizzel, sozom,borsozom,vegetazom, es fozom addig ameddig a hagyma kicsit megpuhul... ez csak nehany perc.
Hozzaadom a zoldpaszulyt, es osszekeverem ovatosan.
A lisztet csomomentesre keverem keves vizzel, es a paradicsom levevel, es a paszulyhoz adom.
Nehany percig fozom, hogy besűrüsodjon.
Ha sűrünek talaljuk, akkor, potoljuk paradicsomlevel.
Megkostoljuk, es ha kell, akkor utana izesitjuk.
Izles szerint tehetunk bele citromlevet,cukrot.
En, szaritott zoldkaprot tettem hozza a vegen.
Fustolt kolbaszt sutottem melleje.
Mindent megtisztítunk, aprítunk. A gyorsan puhulókat nagyobbra, a keményebbeket kisebbre vágjuk. Kevés vízzel megpároljuk, só, kömény, olaj kerül bele. Főzőlével együtt turmixol...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1 fej hagymát megpucolunk, apró kockákra vágunk, majd 2 ek. olajon pirítani kezdjük. Amikor üvegessé vált, kevés vízzel felöntjük, kicsit pároljuk. Ha a vizet elfőtte, mehetnek be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket a hagymával fedő nélkül annyi vízben főzzük, amennyi bőven ellepi. Amikor kész, kivesszük az egyben hagyott cukkinit és a főzelék levével krémesre turmixoljuk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelaprítottam a hagymát és a kaprot gondosan, hogy nagyobb darabok ne maradjanak. A gyalult tököt megmostam, és kifacsartam belőle a nedvességet. A kapor 2/3-ad részét megpirítot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű