menu

Családireceptkönyv.hu

PARADICSOMOS ZÖLDBABFŐZELÉK KOLBÁSSZAL


Írta:

Elk. idő: 1 ora
Adag: 2 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 nagy doboz zöldpaszuly konzerv
1 kis fej hagyma
2-3 dl. sűrű paradicsomlé
só , bors (ízlés szerint)
keves vegeta (elhagyhato)
olaj a hagyma parolasahoz
1 evőkanal liszt

Elkészítés:


A hagymat aprora vagom, es keves olajon uvegesre parolom.
Felontom keves vizzel, sozom,borsozom,vegetazom, es fozom addig ameddig a hagyma kicsit megpuhul... ez csak nehany perc.
Hozzaadom a zoldpaszulyt, es osszekeverem ovatosan.
A lisztet csomomentesre keverem keves vizzel, es a paradicsom levevel, es a paszulyhoz adom.
Nehany percig fozom, hogy besűrüsodjon.
Ha sűrünek talaljuk, akkor, potoljuk paradicsomlevel.
Megkostoljuk, es ha kell, akkor utana izesitjuk.
Izles szerint tehetunk bele citromlevet,cukrot.
En, szaritott zoldkaprot tettem hozza a vegen.
Fustolt kolbaszt sutottem melleje.

PARADICSOMOS ZÖLDBABFŐZELÉK KOLBÁSSZAL

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöldségpüré babáknak
Zöldségpüré babáknak

Mindent megtisztítunk, aprítunk. A gyorsan puhulókat nagyobbra, a keményebbeket kisebbre vágjuk. Kevés vízzel megpároljuk, só, kömény, olaj kerül bele. Főzőlével együtt turmixol...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Brigi
Zöldbab főzelék
Zöldbab főzelék

1 fej hagymát megpucolunk, apró kockákra vágunk, majd 2 ek. olajon pirítani kezdjük. Amikor üvegessé vált, kevés vízzel felöntjük, kicsit pároljuk. Ha a vizet elfőtte, mehetnek be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hamis burgonyafőzelék
Hamis burgonyafőzelék

A zöldségeket a hagymával fedő nélkül annyi vízben főzzük, amennyi bőven ellepi. Amikor kész, kivesszük az egyben hagyott cukkinit és a főzelék levével krémesre turmixoljuk, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Kapros-tejfölös tökfőzelék
Kapros-tejfölös tökfőzelék

Felaprítottam a hagymát és a kaprot gondosan, hogy nagyobb darabok ne maradjanak. A gyalult tököt megmostam, és kifacsartam belőle a nedvességet. A kapor 2/3-ad részét megpirítot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk