0, 5 kg tehéntúró
10 dkg liszt
5 evokanal buzadara (griz)
3 tojás
1 tasak vaníliás cukor
zsemlemorzsa (prézli)
keves olaj
porcukor a szóráshoz
A tehéntúrót osszedolgozzuk (en,egy villat hasznaltam),a tojasokkal,liszttel,buzadaraval,vaniliaval
Egy jol osszeallo masszat kell kapjunk,ami ne legyen sem nagyon lagy,sem tul kemeny
Ha,az osszeallitasnal kemenynek tunik,akkor,keves tejfollel lehet higitani...ha pedig esetleg hignak tunik,akkor potoljuk buzadaraval (nekem ezekkel a mennyisegekkel pont jo volt)
Legalabb 20 percet pihentetjuk
Addig egy fazekban vizet teszunk forralni
Amikor a viz forrasban van,akkor,vizes kezzel gombocokat formazunk...kissebbet-nagyobbat,kinek ahogy tetszik, es,addig fozzuk,amig a gombocok megnonek es feljonnek a viz tetejere...
Keves olajon megpiritott zsemlemorzsaba forgatjuk...
Lehet talalni,porcukorral,barack lekvarral,tejfollel...izles szerint...
1 dl langyos tejben az 1 kockacukorral megfuttatjuk az élesztőt, hozzáadjuk a liszthez, amibe elmorzsoltuk a vajat, beletettük a csipet sót, a két egész tojást, a kristály és vaníl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztom, a fele cukor a sárgájába megy, a fele a fehérjébe (ebbe egy cseppnyi sót is lehet tenni a könnyebb habosodás érdekében). Mivel nekem nincs mixerem, ezért...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KözepesFelteszünk forrni 4 liter vizet. A szalonnából levágunk 4 vékony szeletet (rajtuk hagyjuk a bőrt, különben nem kunkorodnak fel), és tarajosra bevagdossuk. A maradék szalonnát apró...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA vöröshagymát megtisztítod, apróra fölkockázod, és az olajon vagy zsiradékon megdinszteled. Amikor üveges, akkor jó. Közben a burgonyát megtisztítod, és vékony szeletekre vágod....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű