1 csomag tészta
50 dkg pulykahús
2 sárgarépa
30 dkg borsó (mirelit)
20 dkg brokkoli (mirelit)
10 dkg trappista sajt
1 evőkanál tejföl
1 teáskanálnyi tárkony
só, bors
olívaolaj
A tésztát sós vízben megfőzzük. A húst (akár aprólék is lehet, de le kell szedni a csontról) egy kevés vízben főzni kezdjük, sózzuk és borsozzuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket is. Amikor a tészta és a hús, a zöldségek is megfőttek egy kiolajozott hőálló edénybe rakjuk őket. A sajtot lereszeljük és a felét hozzákeverjük, a tárkonnyal együtt. A sajt másik felét eloszlatjuk a tetején, egy kevés olajat csorgatunk rá. 180 fokos sütőben 15 percen át sütjük, majd egy kicsit hagyjuk hűlni, így az ízek is összeérnek.
A tojások sárgáját csomómentesre keverjük a liszttel, sütőporral, fűszerekkel, és a sörrel. A tojásfehérjét habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába. A húsokat megmártj...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: KözepesEz valóban nem bonyolult recept, a tényleges munkád alig lesz tíz perc. A krumplikat pucold meg, vágd egyforma cikkekre vagy akár karikákra. A csirkecombokat mosd át alaposan, majd...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1, Tegyünk fel vizet forrni, ha felforrt, tegyünk bele 1 ek sót, és 2 ek olajat. Ebben főzzük meg a tésztát. 2. 2 ek olajon dinszteljük meg a kockára vágott vöröshagymát, majd ö...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA brokkolit rózsáira szedjük, egy sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük. Sózzuk, borsozzuk és kevés olívaolajjal meglocsolva, ropogósra sütjük. A felkarikázott póréhagymát olívao...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű