menu

Családireceptkönyv.hu

Tejszínes sajtos csirke ízletes zöldségekkel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg csirkemell
1 dl főzőtejszín
1 dl natúr joghurt
7 dkg reszelt parmezán
3 sárgarépa
1 zellergumó
40 dkg brokkoli (mirelit)
1 hagyma
20 dkg zöldborsó (konzerv)
1 leveskocka
só, bors
olaj

Elkészítés:


A húst felszeleteljük és átkenjük sóval, borssal, kevés olajban megsütjük, majd félretesszük. A zöldségeket megtisztítjuk, felszeleteljük és kevés olajban dinsztelni kezdjük. Egy kevés vizet öntünk hozzá. Amikor a zöldségek megpárolódtak, hozzáadjuk a húst is és fűszerezzük. A tejszínt összekeverjük a joghurttal és a reszelt sajttal, ráöntjük a húsra és felforrósítjuk. Amikor elkezd besűrűsödni, levesszük a tűzhelyről és fogyaszthatjuk is

Tejszínes sajtos csirke ízletes zöldségekkel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csirkemell - Túróval és póréhagymával töltött csirke
Csirkemell - Túróval és póréhagymával töltött csirke

1. A csirkemellfiléből szeleteket vágunk, vékonyra klopfoljuk. 2. Kevés sóval, borssal megszórjuk, félretesszük. 3. A túrót villával összetörjük, belekeverjük a tejfölt, a fü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Eszter
Tölcséres,csirkemájas vacsora
Tölcséres,csirkemájas vacsora

A tésztát összegyúrjuk. Fél órát hagytam állni,kelni. Papirból tölcséreket készítettem, bevonom alufóliával, és tészta hengereket rátekerem. A felvert tojás és tej keverékkel be...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Imre
Márványcsirke mustáros, kakukkfüves burgonyával
Márványcsirke mustáros, kakukkfüves burgonyával

Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával, kibéleljük a bacon szalonnával úgy, hogy kicsit fedjék egymást és a forma szélén túllógjanak. A csirkemellet felkockázzu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Töltött kacsa "Szászné" módra
Töltött kacsa "Szászné" módra

A szikkadt kenyeret a tenyerünk között lemorzsoljuk és egy evőkanálnyi kacsazsírban megpirítjuk. Amikor kész van felöntjük a tejjel. Tálba rakjuk és hagyjuk kihűlni. Közben a petre...

Elkészítési idő: kb.: 2 -3 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk