50 dkg csirkemell
1 dl főzőtejszín
1 dl natúr joghurt
7 dkg reszelt parmezán
3 sárgarépa
1 zellergumó
40 dkg brokkoli (mirelit)
1 hagyma
20 dkg zöldborsó (konzerv)
1 leveskocka
só, bors
olaj
A húst felszeleteljük és átkenjük sóval, borssal, kevés olajban megsütjük, majd félretesszük. A zöldségeket megtisztítjuk, felszeleteljük és kevés olajban dinsztelni kezdjük. Egy kevés vizet öntünk hozzá. Amikor a zöldségek megpárolódtak, hozzáadjuk a húst is és fűszerezzük. A tejszínt összekeverjük a joghurttal és a reszelt sajttal, ráöntjük a húsra és felforrósítjuk. Amikor elkezd besűrűsödni, levesszük a tűzhelyről és fogyaszthatjuk is
1. A csirkemellfiléből szeleteket vágunk, vékonyra klopfoljuk. 2. Kevés sóval, borssal megszórjuk, félretesszük. 3. A túrót villával összetörjük, belekeverjük a tejfölt, a fü...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztát összegyúrjuk. Fél órát hagytam állni,kelni. Papirból tölcséreket készítettem, bevonom alufóliával, és tészta hengereket rátekerem. A felvert tojás és tej keverékkel be...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesAz őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával, kibéleljük a bacon szalonnával úgy, hogy kicsit fedjék egymást és a forma szélén túllógjanak. A csirkemellet felkockázzu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szikkadt kenyeret a tenyerünk között lemorzsoljuk és egy evőkanálnyi kacsazsírban megpirítjuk. Amikor kész van felöntjük a tejjel. Tálba rakjuk és hagyjuk kihűlni. Közben a petre...
Elkészítési idő: kb.: 2 -3 óra Nehézség: Könnyű