menu

Családireceptkönyv.hu

"Zserbó" pite


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:
10 dkg vaj
20 dkg finomliszt
1 evőkanál porcukor
1 tojássárgája
2 evőkanál jéghideg víz

A töltelékhez:
sárgabaracklekvár
20 dkg dió
2 tojás + 1 tojásfehérje
2 csomag vaníliás cukor
8 dkg kristálycukor
1 evőkanál keserű kakaópor
1 dl tejszín
1/2 csomag sütőpor
5 dkg finomliszt
kupica rum

A tetejére:
10 dkg ét tortabevonó
1 evőkanál étolaj
(mogyoró krokant)

Elkészítés:


A tésztához a hideg vajat késes aprítóval elmorzsoltam az átszitált liszttel, majd a gyúródeszkára borítva gyors mozdulatokkal összegyúrtam a porcukorral, a tojássárgával és a hideg vízzel.
A piteformát vajjal alaposan kikentem, a tésztát finoman kör alakúra nyújtottam a deszkán, majd a formába helyeztem és elegyengettem benne.
A hűtőben pihent kb. fél órán át.
Közben a töltelékhez zsiradék nélkül illatosra pirítottam a diót, vigyázva, nehogy megégjen.
Tálcára öntöttem és hagytam teljesen kihűlni, majd ledaráltam.
A tojássárgákat krémesre, habosra kevertem a kristály- és vaníliás cukorral, hozzáadtam a kakaóport is.
Belekerült a tejszín, a sütőporral elkevert és átszitált liszt, végül a darált dió és a rum.
A tojások fehérjéből kemény habot vertem, óvatosan a diós masszába forgattam.
A lehűlt tésztát villával megszurkáltam, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. negyedóráig sütöttem.
A sütőből kivéve megkentem a lekvárral, ráöntöttem a diós tölteléket, majd a sütőbe visszatéve még kb. fél órán át sütöttem.
Amikor teljesen kihűlt, az olajjal gőz fölött megolvasztott tortabevonóval vontam be, majd mielőtt teljesen megdermedt volna, hullámosra fújtam a mázat és a pite közepét és szélét mogyoró krokanttal díszítettem.

"Zserbó" pite

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Adrien
Kozák sapka/Hólabda
Kozák sapka/Hólabda

A tészta hozzávalóiból ppiskótát sütünk. Ha kihűlt, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Minden darabot keresztben kettévágunk és megkenjük a krémmel. A krémhez a tejet és a lisztet fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrófánk
Avatar Slavitsek Alexa Kedvelnék Avatar Endrődy Hanna Kedvelnék Avatar Fülöp Zoltnné Kedvelnék Avatar Zólyominé Varga Mariann Kedvelnék Avatar Jenei Szilvia Kedvelnék
Túrófánk

A túrót egy kicsit a villa fokával összetörjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a cukrot, a reszelt citromhéjat, ezt követően a két tojást, és gyors mozdulattal összedolgozzuk. Egy mél...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Püspökkenyér, avagy gyümölcskenyér fehérjéből
Püspökkenyér, avagy gyümölcskenyér fehérjéből

6-7 tojásfehérje 10 dkg dió durvára vágva 10 dkg étcsokoládé aprítva 5 dkg mazsola 10 dkg cukrozott gyümölcs 8 dkg liszt 12 dkg porcukor 4 dkg olvasztott vaj Elkészítés:...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
Kávés krémes diós szelet
Kávés krémes diós szelet

Az egész tojásokat a cukorral elektromos keverőgéppel kb. 8 percig habosra keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük. A habosra kevert masszába óvatosan beleforgatjuk egy faka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk