menu

Családireceptkönyv.hu

Csőben sült karfiol


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


karfiol
3 dl tejszín
10 dkg vaj
2 tojássárga
1 ek. liszt

bors
reszelt sajt

Elkészítés:


A karfiolt szedd nagyobb rózsákra, sós vízben tedd fel főni, forrás után max. 5 percig főzd.

Közben készíts besamelt.
Vajon futtasd meg a lisztet, engedd fel tejszínnel, majd húzd le a tűzről. Ha túlsűrűsödött, kevés tejjel hígítsd.Keverd bele a 2 tojássárgát, sóval, borssal ízesítsd.

A karfiolt szűrd le, majd rakd egy sütőtálba, szorosan egymás mellé helyezve a darabokat.

Öntsd nyakon a karfiolt a besamellel, majd mehet is a tál az előmelegített sütőbe. 15-20 perc alatt csodálatosra sül!

Csőben sült karfiol

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Párolt rizs
Párolt rizs

A sütőt 180 fokon előmelegítjük. Egy jénai tálat vékonyan zsirozunk ki. Fél fej vöröshagymát megtisztítunk. Egy lábasba kevés olajat rakunk, hozzáöntjük a rizst sózzuk, fehéredé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézesbundás kínai csirke
Mézesbundás kínai csirke

Gyakorlatilag nincs más teendőnk, minthogy összekeverjük az egyes elemek hozzávalóit. A húst vágjuk kis darabokra, majd öntsük le a páclével. A pácoláshoz elég 30 perc is, de ha ó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Töltött tök kaporszósszal
Töltött tök kaporszósszal

A szikkadt zsemlét tejben beáztatjuk. A vöröshagymát, és a fokhagymát finomra aprítjuk. Az olajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, és a fokhagymát, majd lehúzzuk a tűzről, é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott karfiol csirkemellel
Rakott karfiol csirkemellel

A rizst ételízesítővel, őrölt borssal fűszerezett vízben puhára pároljuk (ha teszünk bele egy fél zöld paprikát, még finomabb ízt kapunk). A karfiolt rózsákra szedjük és sós vízben...

Elkészítési idő: 1.5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk