Hozzávalók 2-3 főre: 30 dkg csirkemell
A páchoz: 1 ek méz, 1 ek fehérbor, 1 tk olaj, só, öt fűszer keverék, 1 ek szójaszósz
A bundához: 3 ek liszt, 1 ek keményítő, 1 tk szódabikarbóna, 1 tojás, 2 ek olaj, só, 1-1,5 dl víz
A mázhoz: 4 ek méz, 4 ek cukor, 2 ek ketchup, 2 ek fehérbor, + szezámmag
Gyakorlatilag nincs más teendőnk, minthogy összekeverjük az egyes elemek hozzávalóit.
A húst vágjuk kis darabokra, majd öntsük le a páclével. A pácoláshoz elég 30 perc is, de ha órákra bent marad a hűtőben, akkor sem lesz baja.
A bundához valókat is keverjük jó alaposan össze, majd ebbe forgassuk bele a húsdarabokat, amiket bő, és forró olajban süssünk gyorsan ki.
A mázhoz valókat szintén keverjük össze, majd forraljuk fel, és kicsit sűrítsük be.
Majd a mázat öntsük rá a bundás húsgolyókra, és keverjük át alaposan, hogy mindenhová kerüljön a mázból.
A szezámmagot csak a végén szórjuk rá a mázas csirkékre, és ezzel együtt is keverjük őket át.
TIPP: A kínaiak mindig valamilyen semleges ízű olajt használnak a sütéshez, főzéshez. Legjobb rá a szezám, vagy dióolaj.
1. A karalábét megtisztítjuk, és kisebb kockákra vágjuk. 2. A hagymát, fokhagymát és zöldpaprikát megtisztítjuk, és apróra összevagdaljuk. 3. A füstölt szalonna zsírján a hagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűfűszerezzük!Betöltjük a káposztát és káposzta ágyra a fazékba helyezzük!A káposzták közé helyezzük a maradék csülköt és a csülök főzőlevével felengedjük,pár szem babérlevelet dobun...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA karfiolt megpárolom. Míg készül, addig a tojást a tejjel simára keverem, majd hozzáadom a lisztet és a szezámmagot. Sűrű palacsintatésztát kell, hogy kapjunk. Én menet közben híg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű