1 fej karfiol rózsáira bontva
2db tojás
3 e.k. -50%-os dw liszt vagy update liszt (esetleg más ch csökkentett lisztkeverék)
1dl tej
1 e.k. szezámmag
A karfiolt megpárolom. Míg készül, addig a tojást a tejjel simára keverem, majd hozzáadom a lisztet és a szezámmagot. Sűrű palacsintatésztát kell, hogy kapjunk. Én menet közben hígítottam 1-1 e.k. tejjel a masszát, mert folyamatosan sűrűsödött be, gondolom a Master Mix magas rost tartalma miatt. Beleforgatom a karfiolokat a masszába, majd aranybarnára sütöm.
Megjegyzés: a massza mennyisége a karfiol nagyságától függ, ez elég kicsi fej karfiol volt, épp, hogy elég lett ez a massza, így előfordulhat, hogy több massza kell majd, ebben az esetben a tojásokhoz több tejet és 1-2 e.k.-lal több lisztet kell adni.
1. A húsból pörköltalapot készítünk. Azaz a hagymát, fokhagymát apróra vágva zsiradékon megfonnyasztjuk, rádobjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk. Fűszerezzük majorannával, s...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesLangyos tejből, cukorból élesztőből kovászt készítünk, hozzáadjuk a lisztet, sót, olvasztott vajat. Lágyabb tésztát gyúrunk.Amikor megkelt, kinyújtjuk és pohár segítségével korong...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésként a tésztát kell megfőznünk enyhén sós vízben. Amíg fő a tésztánk, addig kezdjük el lepirítani a felkockázott szalonnát, hogy azzal is időt spóroljunk meg. A szalonnáb...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyűcsirkemell--tepsibe. sajt+liszt+tojás(csirkemellet beleforgatom)+só+bors+margarin+tejfől.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű