2 db nagy krumpli( 30-40 dkg)
1 közepes cukkini fele (ugyanannyi , mint krumpli)
1-2 paradicsom
2 ek.mascarpone (jó a tömlős krémsajt)
1 szelet ( kb.6-8 dkg) fetasajt
1 evőkanál reszelt parmezán
1,5 dl zsírszegény tejszín
kakukkfű,bazsalikom ízlés szerint
só,bors
vaj a tepsi kikenéséhez+zsemlemorzsa a szórásához
Megpucoljuk és felkarikázzuk a krumplit és a cukkinit is, kb. 2,5-3 mm vastagra(fent a képen látható mennyire vastag :-)).
Kicsit megsózzuk ( figyeljünk arra,hogy a feta sós), majd belerakjuk a a kivajazott és zsemlemorzsázott tepsibe , egy krumpli,egy cukkini szelet.
Teszünk közé egy-egy összemorzsolt kakukkfű levelet (aki nem szereti az ízét,hagyja ki),csipetnyi borsot, a tepsi tetejére középre behelyezünk egy bazsalikom levelet.
A tetejére tesszük a paradicsom karikákat, ráhalmozzuk a mascarponet, a feta sajtot( én a mascarponet a paradicsomra, a fetát a krumpli és cukkinire morzsoltam).
Ráöntjük a tejszínt, rászórjuk a parmezánt.
Betesszük 180 fokos sütőbe a sütő középső rácsára, kb. 10 percnyi sütés után alufóliával befedtem ( ha mélyebb tepsiben sütjük korábban is lehet,de nekem elérte volna az alufóliát a mascarpone),további 30-35 percig sütjük.
A végén levesszük a fóliát és hagyjuk, hogy egy kicsit megpiruljon.
Melegítsük elő a sütőt 190 ° C-ra Hámozzuk meg a hagymát, és nagy kockákra vágjuk, mossuk és szeleteljük a póréhagymát, hámozzuk és szeleteljük a fokhagymát. Olyan lábast tegyünk...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Könnyűhús+vaj--elősütöm. Tepsibe:párolt zöldbab+hagyma+fűszer. fokhagyma+tejfől--húsra öntöm. Burgonyát pírítom.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonna bőrét levágjuk és felkockázzuk.Az étolajon elkezdjük a szalonna zsírját kiolvasztani. A cukrot rászórjuk, elkeverjük. Ez szépen karamellizálódni fog.Közben a vöröhagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót, villával apró darabokra törjük. Hozzáadjuk a lisztet, búzadarát, tojást, pici sót, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és a szódabikarbónát Alaposan összegyúrjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes