3-4 db Imrei kifli
5 db tojás
3 evőkanál tejföl
15 dkg parasztkolbász
1 lila hagyma
1 erős paprika
1 darabka póréhagyma
más hozzávalókkal is elkészíthetjük
Minden hozzávalót felkarikázunk, egy sütőtálat kevés olajjal meglocsolunk (ha szalonnát használunk, akkor nem kell, azt tegyük az aljára!), majd belerakjuk a hagymakarikákat.
Utána jön a felkarikázott kifli, amivel beborítjuk az egész tálat és minden kifli karikára teszünk egy-egy karika kolbászt.
Ezután a tejföllel, sóval alaposan elkevert tojásokat rácsurgatjuk, fontos, hogy mindenhol érje!
Majd rákerül a paprika, póréhagyma.
160 fokos sütőben, kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Kockákra vágva tálaljuk.
A szalonnát is és a hagymát is nagyobb kockára vágom és együtt kezdem dinsztelni. Erre öntöm a tarhonyát, amit addig keverek, amíg szép színt kap, majd belekarikázom a kolbászt,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 kg darált sertéshús 1 nagy fej vöröshagyma 1 fej fokhagyma (kisebb) 1 ek napraforgó olaj (vagy zsír) ételízesítő ízlés szerint bors ízlés szerint őrölt fűszerkömény ízlés s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy tálban keverje össze a marhahúst, a morzsát, tojást, tejet, hagymát, sót, borsot, és a fokhagyma port. A pucolt hagymát egyik oldalán picit bevágva rétegenként szedjük sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA borsót előző este áztassuk be (vagy használjunk konzervet) ,főzzük meg külön a borsót és a bulgurt. Majd keverjük őket össze,adjuk hozzá a csirkemellet, az apróra vágott lilahag...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes