0,5 kg tarhonya
2 nagy fej vöröshagyma
4-6 db nagy gerezd fokhagyma
1 paprika
1 paradicsom
6 db közepes méretű krumpli
szalonna
egy szál füstölt, csípős kolbász (kb. 20 dkg)
só
bors
csemege paprika
A szalonnát is és a hagymát is nagyobb kockára vágom
és együtt kezdem dinsztelni.
Erre öntöm a tarhonyát, amit addig keverek, amíg
szép színt kap, majd belekarikázom a kolbászt,
a fokhagymát, paradicsomot, paprikát és
miután sült egy kicsit, felöntöm forró vízzel
és lefedve jó félig főzöm.
A krumplit szintén nagyobb darabokra vágom,
ezt a félig főtt tarhonyához öntöm
(a vizet folyamatosan pótolom!)
és teljes puhulásig főzöm.
Savanyúság -természetesen- kell hozzá,
Egy magas tálban a lisztet, sütőport, sót, tejet, olajat, és a felvert tojást összekeverjük. A kész tésztát merőkanállal öntsük a forró, kivajazott palacsinta sütőbe. A palacsinta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészült egy videó is A túrógombóc elkészítése: 2 literes tálba ütjük a tojásokat, az áttört túrót, a rizsdarát, a burgonyapelyhet, az 1 g sót és alaposan összekeverjük, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegpucoljuk az összes zöldséget (hagyma, fokhagyma, zeller, répa). Majd beledobáljuk az aprítógépbe. Ledaráljuk a marhahúst. Elkeverjük sóval és borssal. Kicsi gombócokat formálu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót összekeverjük a tojással, majd hozzáadjuk a sót és a kukoricadarát, végül összegyúrjuk. A masszát állni hagyjuk 15 percig, majd kis gombócokat formázunk belőle és tenyérrel...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Nehéz