25 dkg túró
1 db tojás
1 kiskanál só
6 dkg kukoricadara
2-3 evőkanál olívaolaj a sütéshez
A túrót összekeverjük a tojással, majd hozzáadjuk a sót és a kukoricadarát, végül összegyúrjuk. A masszát állni hagyjuk 15 percig, majd kis gombócokat formázunk belőle és tenyérrel enyhén ellapítjuk őket. Az olívaolajat egy serpenyőben felhevítjük és közepesnél kicsit nagyobb lángon néhány perc alatt a túrólepények mindkét oldalát átsütjük. Fokhagymás tejfölös mártogatóval tálaljuk.
Összegyúrjuk. Nyújtás után pogácsákat szaggatunk belőle. Megkenjük a tetejüket tojással és előmelegített sütőben 15-20 percig 175 fokon sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz avókádókat megpucoljuk. Itt találtok rá pár módot: Majd egy tálban villával összetörjük pépesre és rányomjuk a lime levét. A lilahagymát és a paradicsomot apró kockákra v...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a langyos vízzel összehabosítjuk,majd a cukorral fehéredésig verjük.Ekkor belekavarjuk a citromhéjat,majd a sütőporos lisztet,a legvégén meg a tojásfehérjék kemé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGnocchi Egy lábasban tegyünk oda vizet forrni. A metélőhagymát vágjuk apró darabokra. A zabpelyhet daráljuk liszt állagúvá. Minden alapanyagot öntsünk egy tálba, és gyúrjuk össze...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű