menu

Családireceptkönyv.hu

Lecsós burgonya tükörtojással


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg burgonya
3 dkg füstölt szalonna
1 fel vöröshagyma
1/2 kg paprika
25 dkg paradicsom
4 tojás
kávéskanál pirospaprika

Elkészítés:


1 kg burgonyát meghámozunk, megmossuk, karikára vágjuk, és sós vízben félpuhára főzünk.
Közben 3 dkg apróra vágott füstölt szalonna zsírján megpirítunk egy középnagyságú, kockára vágott vöröshagymát.
Fél kg zöldpaprikát is megmosunk, megtisztítunk és felszeletünk.
A hagymát meghintjük egy kávéskanál pirospaprikával, és már rakjuk is bele a paprikát és a 25 dkg paradicsomot, és sózzuk.
A lecsót fedő alatt puhára pároljuk.
Majd egy sor burgonyát rakunk a kizsírozott tűzálló tál aljára.
Egy sor lecsó következik a szalonna egy részével meghintve.És így folytatjuk, amíg a burgonya és a lecsó tart.
A tetejére öntjük a paprikás szalonnazsírt, és végül 4 tojást ütünk rá.
A sütőben rózsapirosra sütjük.
Ha nagyon tartalmasnak akarjuk, lerakhatunk benne 10-15 dkg füstölt, főtt tarját is szépen felszeletelve, vagy ízesíthetjük karikára vágott füstölt kolbásszal.

Lecsós burgonya tükörtojással

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gáspár-féle bolognai, marhahúsgombóccal
Gáspár-féle bolognai, marhahúsgombóccal

Megpucoljuk az összes zöldséget (hagyma, fokhagyma, zeller, répa). Majd beledobáljuk az aprítógépbe. Ledaráljuk a marhahúst. Elkeverjük sóval és borssal. Kicsi gombócokat formálu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Chilisbab a la Mami
Chilisbab a la Mami

A darált húst zsíron megpirítjuk. Felöntjük vízzel (kb. 3 dl). Beletesszük a füszerkeveréket. Összekeverjük és felforraljuk. Ha felforrt, beletesszük először a babot, a levével egy...

Elkészítési idő: 0,5 h
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bögrés pitakenyér
Bögrés pitakenyér

1. A hozzávalókból tésztát dagasztunk, amit harminc perc alatt a duplájára kelesztünk. Szükség esetén a dagasztás során adjunk hozzá még egy-két evőkanál vizet. Lágy tésztát kapunk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
CSÜLKÖS EGYTÁL
CSÜLKÖS EGYTÁL

Elkészítés: Egy római tálat fél órára hideg vízbe áztatunk. A húst kicsontozzuk, és kisebb tenyérnyi darabokra szeljük. A káposztát - ha túl savanyú - átmossuk, a krumplit, a hagym...

Elkészítési idő: 2óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk