menu

Családireceptkönyv.hu

Rakott tészta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


½ kg makaróni
2 fej hagyma
1-2 db piros paprika
25 dkg sonka
só, bors, őrölt paprika
4 db tojás
3-4 dl tejföl
25-30 dkg sajt
olaj

Elkészítés:


A makarónit, kb fél kg megfőztem sós vízben és a leszűrés után a tepsiben elterítettem. 2 jó fej hagymát, a piros paprikát megdinszteltem és préselt sonkát apró kockákra vágva hozzá adtam, fűszereztem tetszés szerint só, őrölt bors, őrölt piros paprikával. Ezt rátettem a főtt tésztára elosztva. Az öntet: 4 db tojást jól elkavartam, hozzá tettem, 3-4 deci tejfölt és reszeltem bele bőven sajtot. Ráöntöttem a tepsiben lévő dolgokra és lelocsoltam egy kis olajjal. A sütőben addig sütjük, még a tojás megsül, nem sokat. Kiadós, finom, akármilyen savanyúsággal fogyasztható.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Az olasz ételek rajongóinak, mámorító ragu és renget
Az olasz ételek rajongóinak, mámorító ragu és renget

A tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát felszeleteljük és kevés olajon dinsztelni kezdjük, hozzáadjuk a húst és amíg feldobja a levét, pirítjuk. Ekkor felöntjük a paradicsomlével...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hidegen kelesztett lángos
Hidegen kelesztett lángos

1. A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, belerakjuk a kefirt, tojást, sót, cukrot, langyos vízzel összeállítjuk, és belerakunk 1 evőkanál olajat. 2. Kidolgozás után körbe beken...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szabina
 Krémsajtos-húsos spagetti
Krémsajtos-húsos spagetti

A fokhagymát vékonyra szeleteljük, a vöröshagymát finomra aprítjuk. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, ebben pirítjuk mag a vöröshagymát, és a fokhagymát. Hozzáadjuk az édeskö...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Magyaros rakott tészta
Magyaros rakott tészta

Főzzük meg a spagettit sós vízben, szűrjük le, majd keverjük össze az olvasztott vajjal. Vágjuk apróra a hagymát, és pirítsuk meg olajban, majd vegyük le a tűzről, és szórjuk meg p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk