½ kg makaróni
2 fej hagyma
1-2 db piros paprika
25 dkg sonka
só, bors, őrölt paprika
4 db tojás
3-4 dl tejföl
25-30 dkg sajt
olaj
A makarónit, kb fél kg megfőztem sós vízben és a leszűrés után a tepsiben elterítettem. 2 jó fej hagymát, a piros paprikát megdinszteltem és préselt sonkát apró kockákra vágva hozzá adtam, fűszereztem tetszés szerint só, őrölt bors, őrölt piros paprikával. Ezt rátettem a főtt tésztára elosztva. Az öntet: 4 db tojást jól elkavartam, hozzá tettem, 3-4 deci tejfölt és reszeltem bele bőven sajtot. Ráöntöttem a tepsiben lévő dolgokra és lelocsoltam egy kis olajjal. A sütőben addig sütjük, még a tojás megsül, nem sokat. Kiadós, finom, akármilyen savanyúsággal fogyasztható.
A tésztát sós vízben megfőzzük. A hagymát felszeleteljük és kevés olajon dinsztelni kezdjük, hozzáadjuk a húst és amíg feldobja a levét, pirítjuk. Ekkor felöntjük a paradicsomlével...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, belerakjuk a kefirt, tojást, sót, cukrot, langyos vízzel összeállítjuk, és belerakunk 1 evőkanál olajat. 2. Kidolgozás után körbe beken...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát vékonyra szeleteljük, a vöröshagymát finomra aprítjuk. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, ebben pirítjuk mag a vöröshagymát, és a fokhagymát. Hozzáadjuk az édeskö...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűFőzzük meg a spagettit sós vízben, szűrjük le, majd keverjük össze az olvasztott vajjal. Vágjuk apróra a hagymát, és pirítsuk meg olajban, majd vegyük le a tűzről, és szórjuk meg p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű