menu

Családireceptkönyv.hu

Sonkás karfiol muffin


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


egy karfiol
ízlés szerint sonka darabok
egy pohár tejföl
egy tojás
két evőkanál zsemlemorzsa
két evőkanál reszelt sajt
só, bors, pirospaprika
egy evőkanál vaj, olaj a papír kikenéséhez
néhány csepp citromlé
petrezselyemzöld, kápia paprika

Elkészítés:


Rózsákra szedjük a karfiolt és sós vízben, néhány csepp citromlé hozzáadásával megfőzzük, vigyázunk arra, hogy ne főzzük túlságosan puhára.

Közben a muffin sütőbe belerakjuk a papírokat , olajos kézzel megkenegessük a papírokat, és mindenik aljába teszünk egy kis vajat.

Leszűrjük a karfiolt és belehelyezzük a muffin sütőbe, rárakjuk a darabokra vágott sonkát, petrezselyemzöldet, apró koskára vágott paprikát.

Feltörjük a tojást, hozzáadjuk a tejfölt, a reszelt sajt felét, a zsemlemorzsát ( egy kis zsemlemorzsát félreteszünk), ízlés szerint sózzuk és jól összekeverjük a masszát, majd ráöntjük a karfiolra.

Forró sütőbe tesszük és megsütjük ( én 180 fokon- 20 percig sütöttem). A zsemlemorzsát összekeverjük a reszelt sajttal és a piros paprikával, ezt rászórjuk a muffinokra és visszatesszük a sütőbe,

és addig hagyjuk ameddig szépen rásül a tetejére.

Trükkök, tippek, praktikák:


Előételként, vagy vacsoraként is fogyasztható, de vendégváró falatkának is kitűnő

Sonkás karfiol muffin

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Receptek
muffin, Salátagyár
muffin, Salátagyár

A hozzávalókat összekeverjük, 10 percig állni hagyjuk. Muffin formába adagoljuk, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
ZÖLDBORSÓS CSIRKEBRASSÓI
ZÖLDBORSÓS CSIRKEBRASSÓI

Az apróra felkockázott hagymát kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát is. A csirkemellet egyforma kockákra vágjuk. A piruló hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk és addig s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Édes -savanyú csirke rizzsel
Édes -savanyú csirke rizzsel

Elkészítési javaslat: 1. A kockára vágott csirkemellet kevés olajon megpirítjuk. 2. Kevergetés közben adjuk hozzá először a nagyobb kockákra vágott hagymát és paprikát, majd 3 pe...

Elkészítési idő: 40perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott galuska 2. - tejfölös-tarjás
Rakott galuska 2. - tejfölös-tarjás

A hagymát összedaraboljuk, és kevés zsíron megpirítjuk. A császárszalonnát és a tarját kockákra vágjuk, hozzáadjuk a hagymához, és jól összepirítjuk. Elkészítjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk