menu

Családireceptkönyv.hu

Burgonyaszirom muffin formában


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,4 kg krumpli
•90 g vaj
•3 g szárított fokhagyma
•1 teáskanál kakukkfű
•25 g parmezán
•só, bors

Elkészítés:


Kend be a 12 muffin formát vajjal(ügyelj arra, hogy a vaj fele megmaradjon).
Mosd és hámozd meg a burgonyát. Vágd őket nagyjából 2 mm vastag szeletekre. Ha van esetleg otthon mandoline, vagy ehhez hasonló eszköz, akkor ez sokkal könnyebb!
Lereszeljük a parmezánt, és hozzá adjuk a burgonya szeleteket. Hozzáadjuk a sót, borsot, fokhagymát és kakukkfüvet. Olvasszuk fel a maradék vajat, és öntsük rá a burgonyára.
Keverjünk össze mindent jól. Már az illata is fantasztikus, nem igaz?
Rakjuk a burgonya szeleteket egymás tetejére a muffin tálcába. Majd szórjuk meg egy kis borssal és kakukkfűvel a tetejét.
Süssük meg előmelegített sütőben 190 ° C-on, körülbelül 55 percig.
Miután kivetted a sütőből hagyd, hogy a tornyok hűljenek pár percig, majd késsel vedd ki a tálcából. Most egyszerűen csak rendezd őket szépen egy tányérra, díszítsd egy kevés parmezánnal és kakukkfűvel.

Burgonyaszirom muffin formában

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Tojásos-újhagymás sült rizs
Tojásos-újhagymás sült rizs

A tojásokat felverjük, megsózzuk és egy serpenyőben tojáslepényt sütünk belőle. Ügyeljünk rá, hogy a tojás ne száradjon ki, inkább maradjon lágyabb állagú. A lepényt egy fakanállal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagymás tört krumpli
Hagymás tört krumpli

A krumplit meghámozom, felkockázom, jól megmosom, és felrakom bő vízben főni, sóval, jó puhára főzöm, amíg fő, addig megdinsztelem a felszeletelt hagymát, megfőtt a krumpli leszűr...

Elkészítési idő: 10-perc
Nehézség: Könnyű
share
Krumplipüré maffin sütőben
Krumplipüré maffin sütőben

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tepsis sajtos burgonyapüré
Tepsis sajtos burgonyapüré

1. A burgonyát megfőzzük, mintha burgonyapürét készítenénk. 2. A puha, főtt burgonyát leszűrjük, majd alaposan (csomómentesre) áttörjük. Az áttört burgonyát egy nagyobb tálba te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk