•4 db tojás
•8 evőkanál olaj
•2 db paradicsom
•2 evőkanál liszt
•1 teáskanál fűszerpaprika
•1 fej vöröshagyma
•só bors
•4 db zöldpaprika
•5 dkg füstöltszalonna
•4 szelet (14dkg/ szelet) rostélyos
•1 pohár tejföl (2dl)
Lecsót készítünk. A vöröshagymát apró kockára, a paprikát és a paradicsomot szeletekre vágjuk. A csíkokra vágott szalonnát megpirítjuk, a pörcöt külön tesszük, és ebbe a zsírba elkészítjük a lecsót. A tojásokat a sóval, borssal jól kikeverjük, és a lacsóra öntjük. A rostélyost jól kiklopfoljuk, sózzuk, és lecsós tojással töltjük. A hús két szélét behajtjuk, és feltekerjük. Hústűvel megtűzzük. Forró zsiradékon ninden oldalát megpirítjuk, félretesszük. Ebbe a zsiradékba készítünk pörkölt alapot, vízzel felengedjük és beletesszük a töltött rostélyosokat. Lassú tűzön készre pároljuk. Mikor a hús megpuhult, lisztszórással besűrítjük, kiforraljuk, és végül tejföllel behabarjuk. A húst felszeleteljük, tálra rakjuk. A mártást átszűrjük és a húsra merjük. Vajasgaluskával tálaljuk.
A hússzeleteket kiklopfoltam, majd alaposan bekentem mustár és olaj keverékével. Egy egész napra hűtőbe tettem lefedve pácolódni. Másnap mozsárban durvára törtem színes borsot és k...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz olaj felén megpirítom a húst. Egy másik edényben a maradék olajon megpirítom a hagymát, répát, fokhagymát, majd elkevertem a hússal, felöntöm a borral, fűszerezem és addig főzöm...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vékonyan padlizsánokat 0,5 cm vastag karikákra vágjuk, megsózzuk és hagyjuk, hogy a kesernyés levét kieressze. Ezután papírtörölközővel leitatjuk a szeleteket és forró olajban m...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz♥ TÖLTELÉK 1. a répát apró kockákra vágom, 10 percig főzöm, majd lecsepegtetem. 2. a hagymát apróra vágom, felaprítom a koriandert. 3 . egy edényben 3 ek olajat forrósítok , maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű