Hozzávalók:
1 nagy csirkemell
1 teáskanálnyi cayenne bors
1 nagy zellergumó
2 sárgarépa
2 hagyma
30 dkg saláta (ízlés szerinti)
só
olívaolaj
Az öntethez:
2 evőkanál majonéz
0,5 dl főzőtejszín
1 dl zsírszegény natúr joghurt
1 evőkanál almaecet
1 teáskanál cukor
15 dkg kék sajt
Elkészítése:
A húst felszeleteljük, majd fűszerezzük és forró olívaolajban kisütjük, papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a zsiradékot. A zöldségeket megtisztítjuk és felszeleteljük, majd egy tálba tesszük és hozzákeverjük a sült csirkét is. A majonézt, a tejszínt és a joghurtot összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot és az ecetet is, addig kavargatjuk amíg krémes állagú lesz. A kék sajtot apróra vágjuk, vagy összetörjük és belekeverjük, leöntjük vele a salátát és már tálalhatjuk is.
A megmosott burgonyákat héjastul egy lábasba tesszük, felöntjük vízzel és kb. 20-25 perc alatt puhára főzzük. Az utolsó 5 percben beledobjuk a zellert, hogy azok is megpuhuljanak....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes vágható alapanyagot felkockázzuk, és egy nagy salátástálba öntjük, majd jól összekeverjük. Ráöntjük a joghurtot, a majonézt és a mustárt. Sózzuk-borsozzuk,...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűHozzávalók 2-3 adag 10 dkg hajdina 5 dkg dió 5 dkg mazsola 1 alma ½ citrom leve és reszelt héja 1 teáskanál méz ½ kisebb fej kelkáposzta, fellaskázva 2 evőkanál o...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A padlizsánokat megmossuk, a szárvégüket leválasztjuk, törzsüket hosszanti irányban, vékony szeletekre bevágjuk (A) úgy, hogy a szár felőli részen 4-5 cm egyben maradjon. A szel...
Elkészítési idő: 2 ó 15 p Nehézség: Közepes