menu

Családireceptkönyv.hu

Csirke saláta sajtos öntettel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Hozzávalók:

1 nagy csirkemell
1 teáskanálnyi cayenne bors
1 nagy zellergumó
2 sárgarépa
2 hagyma
30 dkg saláta (ízlés szerinti)

olívaolaj
Az öntethez:

2 evőkanál majonéz
0,5 dl főzőtejszín
1 dl zsírszegény natúr joghurt
1 evőkanál almaecet
1 teáskanál cukor
15 dkg kék sajt

Elkészítés:


Elkészítése:

A húst felszeleteljük, majd fűszerezzük és forró olívaolajban kisütjük, papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a zsiradékot. A zöldségeket megtisztítjuk és felszeleteljük, majd egy tálba tesszük és hozzákeverjük a sült csirkét is. A majonézt, a tejszínt és a joghurtot összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot és az ecetet is, addig kavargatjuk amíg krémes állagú lesz. A kék sajtot apróra vágjuk, vagy összetörjük és belekeverjük, leöntjük vele a salátát és már tálalhatjuk is.

Csirke saláta sajtos öntettel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Citromos kapros zelleres majonézes burgonya saláta
Citromos kapros zelleres majonézes burgonya saláta

A megmosott burgonyákat héjastul egy lábasba tesszük, felöntjük vízzel és kb. 20-25 perc alatt puhára főzzük. Az utolsó 5 percben beledobjuk a zellert, hogy azok is megpuhuljanak....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Párizsis saláta
Párizsis saláta

Az összes vágható alapanyagot felkockázzuk, és egy nagy salátástálba öntjük, majd jól összekeverjük. Ráöntjük a joghurtot, a majonézt és a mustárt. Sózzuk-borsozzuk,...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Kelkáposztás hajdinasaláta
Kelkáposztás hajdinasaláta

Hozzávalók 2-3 adag 10 dkg hajdina 5 dkg dió 5 dkg mazsola 1 alma ½ citrom leve és reszelt héja 1 teáskanál méz ½ kisebb fej kelkáposzta, fellaskázva 2 evőkanál o...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Padlizsánlegyező
Padlizsánlegyező

1. A padlizsánokat megmossuk, a szárvégüket leválasztjuk, törzsüket hosszanti irányban, vékony szeletekre bevágjuk (A) úgy, hogy a szár felőli részen 4-5 cm egyben maradjon. A szel...

Elkészítési idő: 2 ó 15 p
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk