•5 dkg vaj
•fél citrom
•2 evőkanál olaj
•3 dl tejszín
•1 evőkanál liszt
•2 gerezd fokhagyma
•só bors
•1 csm petrezselyemzöld
•1 halfilé személyenként
•1 csipet frissen őrölt szerecsendió
A halat besózzuk, vékonyan lisztbe forgatjuk, aranybarnára sütjük. Sütés közben tekerünk rá feketeborsot. A megsült halat tányérra szedjük, és félre tesszük. A serpenyőből kiöntjük az olajat, és felhevítjük benne a vajat. Beledobjuk a fokhagymát, petrezselymet, felöntjük tejszínnel és pár percig forraljuk. Ízesítjük citromlével, citromhéjával, és frissen őrölt szerecsendióval. Belefektetjük a halakat és egy két perc alatt összemelegítjük. Rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk
A tonhalról leöntjük az olajat és egy kis tálba tesszük. Hozzáadjuk a hagymát, ízlés szerint citromlevet, sót, borsot, petrezselymet. Adunk hozzá 2-2 evőkanál tejfölt és majonézt....
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűElkészítés A halszeleteket kevés olajon átpirítjuk, majd félretesszük. A serpenyőbe dobjuk a felszeletelt csiperkegombát, sózzuk, borsozzuk és pároljuk. Hozzáadjuk a tejszínt és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halat felcsíkozzuk, és elkészítjük a sörtésztát. A lisztbe belekeverjük a tojást, majd addig öntjük hozzá a hideg sört, amíg sűrű tejszín állagú nem lesz. Ebben mártjuk meg a h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket meghámozzuk, a krumplit apró kockákra, a répát karikára, a póréhagymát vékonyan felszeleteljük. A vajat megolvasztjuk, megdinszteljük rajta a pórét, hozzáadjuk a zú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű