menu

Családireceptkönyv.hu

Halfilé petrezselymes tejszínnel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


•5 dkg vaj
•fél citrom
•2 evőkanál olaj
•3 dl tejszín
•1 evőkanál liszt
•2 gerezd fokhagyma
•só bors
•1 csm petrezselyemzöld
•1 halfilé személyenként
•1 csipet frissen őrölt szerecsendió

Elkészítés:


A halat besózzuk, vékonyan lisztbe forgatjuk, aranybarnára sütjük. Sütés közben tekerünk rá feketeborsot. A megsült halat tányérra szedjük, és félre tesszük. A serpenyőből kiöntjük az olajat, és felhevítjük benne a vajat. Beledobjuk a fokhagymát, petrezselymet, felöntjük tejszínnel és pár percig forraljuk. Ízesítjük citromlével, citromhéjával, és frissen őrölt szerecsendióval. Belefektetjük a halakat és egy két perc alatt összemelegítjük. Rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk

Halfilé petrezselymes tejszínnel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tonhalkrém
Tonhalkrém

A tonhalról leöntjük az olajat és egy kis tálba tesszük. Hozzáadjuk a hagymát, ízlés szerint citromlevet, sót, borsot, petrezselymet. Adunk hozzá 2-2 evőkanál tejfölt és majonézt....

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Tejszínes-gombás halfilé pirított újburgonyával
Tejszínes-gombás halfilé pirított újburgonyával

Elkészítés A halszeleteket kevés olajon átpirítjuk, majd félretesszük. A serpenyőbe dobjuk a felszeletelt csiperkegombát, sózzuk, borsozzuk és pároljuk. Hozzáadjuk a tejszínt és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tökehalcsíkok sörtésztában hasábburgonyával és tartá
Tökehalcsíkok sörtésztában hasábburgonyával és tartá

A halat felcsíkozzuk, és elkészítjük a sörtésztát. A lisztbe belekeverjük a tojást, majd addig öntjük hozzá a hideg sört, amíg sűrű tejszín állagú nem lesz. Ebben mártjuk meg a h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kókusztejes pikáns leves garnélával
Kókusztejes pikáns leves garnélával

A zöldségeket meghámozzuk, a krumplit apró kockákra, a répát karikára, a póréhagymát vékonyan felszeleteljük. A vajat megolvasztjuk, megdinszteljük rajta a pórét, hozzáadjuk a zú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk