•5 dkg gomba
•1 db paradicsom
•1 teáskanál delikát ételízesítő
•1 db kis fej vöröshagyma
•60 dkg húsoscsont
•40 dkg leveszöldség,
•1 db zöldpaprika
•1 db kelkáposztalevél
•1 mokkáskanál egészbors
•1-2 szál zellerzöld
•1-2 szál petrezselyemzöld
A csontot jól megmossuk, hideg vízbe tesszük és lassú tűzön főzzük. Közben a habját leszedjük. A fehérrépát, sárgarépát hasábra, a zellert karalábét szeletekre vágjuk Ha már nincs hab, beletesszük a zöldségeket és 2-3 órán át lassú tűzön, épp hogy csak gyöngyözzön, készre főzzük .Egy kicsit pihentetjük kb15 perc, és leszűrjük. Cérnameteéltel tálaljuk. A zöldségeket és a húsoscsontot külön tálaljuk fel. Adhatunk mellé reszelt tormát.
Burgonyát hámozok, darabolok és sós vízben puhára főzök. Amikor megfőtt, leszűröm, jól lecsepegtetem és összetöröm. Hagyom kihűlni. Amikor kihűlt, adok hozzá tojássárgáját, egy evő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmegpucolt, felkockázott hagymát olajon megdinszteljük. Rátesszük a szeletelt gombát, sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük, és puhára pároljuk. Hozzáadjuk a sajtkrémet, és csomóme...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk apróra. A zsíron kezdjük el a vöröshagymát megpirítani, majd adjuk hozzá a fokhagymát is, de vigyázzunk, nehogy megégjen. Rádobjuk a felcsíkoz...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA póréhagymát és a fokhagymát vágjuk fel vékony darabokra, majd egy edénybe szórjuk bele. Ezután sózzuk meg és fedjük le, majd egy kisidő múlva a vékony szeletekre vágott sárgarépá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű