Sima piskóta
8 db tojás,
8 evőkanál kristálycukor,
9 ek. liszt (púpos ek.)
1 mokkáskanál szódabikarbóna,
csipet só.
Kakaós piskóta
8 tojás,
8 ek. kr. cukor,
2 ek. kakaópor,
7 ek. liszt
1 mk.szódabikarbóna.
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kr.cukrot és azzal is verjük egy kicsit. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és jól elkeverjük.
A liszttel elkeverjük a szódabikarbónát, és óvatosan fakanállal a habhoz keverjük.
vajazott, lisztezett tepsziben , 190 fokon sütjük.
Kakaós piskóta
Ugyan úgy járunk el mint a sima piskótánál, csak a liszttel elkeverjük az átszitált kakaóport, és így adjuk a habhoz.
A piskóta alap receptje: ahány tojás, annyi ek. cukor és annyi ek. liszt.
A plussz egy kanál liszt azért kell, mert tartást ad a tésztának, így sülés után nem esik össze.
Mindíg a tojáshoz számoljuk a cukrot és a lisztet!!!
A glazúrt készítjük el először. A zselatint beáztatjuk 30 ml hideg vízbe. A vizet, a porcukrot, a kakaót és a tejszínt folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd 4-5 percig lassú t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 2 egész tojást a cukorral és a tejjel habosra kavarjuk, apránként hozzáadjuk az olajat. A lisztet elvegyítjük a kakaóval és a sütőporral, majd a tojásos masszába kavarjuk. A k...
Elkészítési idő: 2 ora Nehézség: KözepesA töltelékhez a vizet a cukorral felforraljuk, míg teljesen feloldódik, majd még két percig bugyogtatjuk. A többi hozzávalót egy tálba mérjük, leöntjük a forró vízzel, alaposan öss...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes