20 dkg finomliszt,
20 dkg rétesliszt,
2 ek. olíva olaj,
1 dl tej,
2 dkg élesztő,
kávés kanál cukor,
1 mokkáskanál só,
1 dl langyos víz,
A tejbe keverjük az élesztőt, a cukrot és 10 dk lisztet. Langyos helyen kelesztjük.
Ha megkelt, a többi hozzávalóval sima tésztát dagasztunk.
Három felé osztjuk, 22-24 dkg egy gombóc
Duplájára kelesztjük..
Lehet frissen készíteni, hűteni, fagyasztani.
Ha hűtjük, akkor csak hűtés után kell keleszteni!!!!
1.A tészta hozzávalóit egy edénybe öntözzük, és akár kézzel, akár robotgép dagasztókarjával összegyúrjuk. 2. Nyújtsuk ki és daraboljuk a tésztát (– nálunk most már hagyományosan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször pirítsd meg a zsemlemorzsát, hogy a kész gombócokat a főzővízből kiszedve rögtön bele tudd forgatni. Ehhez az olajat hevítsd fel, majd add hozzá a zsemlemorzsát, és kis lán...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz oliva olajon megfuttatom az összenyomott foghagymát, és beleteszem a spenótot. Lefedve pár percig lankasztom Tűzről levéve beleteszem a fűszereket, és fel öntöm a tejszínnel....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, a cukrot, és a sót egy tálba tesszük, összekeverjük. Ráöntjük a tojást, majd az olvasztott vajat, és a tejben felfuttatott élesztőt....
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű