4 db csirkecomb
60-70 dkg savanyú káposzta
1 db alma
1 nagyobb fej lila hagyma
pár szelet bacon
só
bors
A csirkecombokat forgójuknál kettévágjuk, sózzuk, borsozzuk. A káposztát kicsit átmossuk, alaposan kicsavarjuk, majd kicsit késsel összevágjuk. Egy jénai aljába halmozzuk, majd a szálasra vágott lila hagymát elosztjuk rajta. Rápakoljuk a húsdarabokat, a megmosott és magházától megfosztott almákat gerezdekre vágva közé dugdossuk.
A húsok tetejére egy-egy darab bacon szeletet teszünk. Lefedjük a jénait, és egy órára közepes lángon betoljuk a sütőbe. Nem kell alá sem víz, sem pedig zsiradék. Mindkettőből van annyi benne, hogy elég legyen a puhuláshoz, és ne égjen le az étel.
Ha letelt az idő, akkor a fedőt levesszük, és a nélkül még visszadugjuk a sütőbe a jénait, addig, míg a teteje szépen meg nem pirul.
Ha már ropogós a szalonna és a csirke bőre, lehet tálalni
Először elkészítjük a tempurát, ehhez csomómentesre keverjük vizet és a lisztet. A kukoricapelyhet egy mozsárban durvára zúzzuk és összekeverjük a kukoricaliszttel, sóval, cayenne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellfalatokat tűzzük saslikpálcára és csomagoljuk be alufóliába. Előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük készre. A zöldségeket, a fetasajtot és az olívabogyókat kockáz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát összevágva a zsíron üvegesre pirítjuk, beleforgatjuk a húsdarabokat és megpirítjuk. Ha már levet eresztett a hús és az eltűnt, rászórjuk a pirospaprikát. Ezzel kb. 3 perc...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűMustáros csirke: Hozzávalók: 4 darab csirkecomb vagy 2 nagy csirkelmell, kb. 1,5 dl mustár, só, bors, pirospaprika, majoranna,2 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 hegyes erős papri...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű