Tésztához./Tepsi méret-25x30/
40dkg liszt,
10 dkg vaj,
4 evőkanál porcukor,
1 szalakáli,
2 tojás,
pici tej,
Meggyes krém.
1 kg meggy,
2 cs,.vaníliapuding,
12 dkg cukor,
pici fahéj
Vaníliakrém.
1cs. vaníliapuding,
0,5l tej,
10-15 dkg cukor,
2 vaníliáscukor,
3 tojás sárgája,
10 dkg ráma.
Először a krémeket készítjük el, hogy legyen ideje kihűlni.
Meggykrém:
A meggyet kimagozzuk,3-4 evőkanál meggylét félreteszünk,/ebben keverjük ki a pudingot/ rászórjuk a cukrot, fahéjat és 4-5 percig főzzük. A pudingot simára keverjük a félretett meggylében és a forró megyhez öntjük. Pár perc alatt besűrítjük, majd hűtjük.
Vaníliakrém:
A vaníliapudingot a tojás sárgájával kevés hideg tejben simára keverjük. a többi tejet felforrósítjuk. Hozzáöntjük a pudingot és sűrűre főzzük. Hűtjük.
A cukrokat 10 dkg rámával habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal jól kihabosítjuk.
Tészta:
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadunk 4 evőkanál porcukrot, tojást és a kevés tejben felfuttatott szalakálit. Sima tésztát gyúrunk, 4 felé osztjuk. Kinyújtjuk és vajazott tepsi hátulján sütjük. 180fokon kb.6perc. Figyelni kell mert gyorsan sül!
A kihűlt tésztát megtöltjük. Tészta-meggykrém-tészta-vaníliakrém-tészta-meggykrém-tészta. Tetejét porcukorral meghintjük.
A tésztával kezdünk. Ha van aprítógépünk, akkor azzal dolgozunk, ennek hiányában a két kezünkkel. A liszthez adjuk a kakaóport, a porcukrot, a csipet sót és nagyon alaposan elmorzs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összedolgozzuk, két részre osztjuk, rúddá formázzuk, betekerjük fóliába vagy sütőpapírba, és 0 fok körüli helyen vagy fagyasztóban dermedni hagyjuk. A tölt...
Elkészítési idő: 75perc Nehézség: KönnyűA 2 tojás fehérjét kemény habbá verjük. A többi hozzávalókat összekeverjük és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Tűpróbáig sütjük. A krémet összekeverjük majd rátesszük a tészt...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesPiskótát sütünk a szokásos módon, kakaóporral és a darált dióval egy közepes méretű tepsiben. Ha megsült, még melegen megkenjük a mogyorókrémmel. Amíg a piskóta sül addig megfőz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű