menu

Családireceptkönyv.hu

Toszkán paradicsom leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


•1 db fokhagyma
•70 dkg paradicsom
•fél fej vöröshagyma
•6-7 evőkanál extra szűz olívaolaj
•1 marék bazsalikom
•10 dkg rusztikus fehér kenyér
•1 kávéskanál só
•fél kávéskanál feketebors

Elkészítés:


A hagymát apró kockára vágjuk, egészben hozzáadjuk a fokhagymát és azt is pirítjuk. a paradicsomot kockára vágjuk, a magját kiszedjük és a hagymára öntjük. A levét kicsit elfőzzük, pürésítjük, és hozzáadjuk a fűszereket, és a bazsalikomot. A szikkadt kenyeret kockára vágjuk a leveshez adjuk. Egy kicsit főzzük hogy a kenyér megszívja magát a levessel, de ne törjük össze. Azonnal tálaljuk, frissenőrölt feketeborsal meghintjük, bazsalikommal díszítjük.
Ez a leves a szegények eledele volt, paradicsom és szikkadt kenyér mindíg volt.

Toszkán paradicsom leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: ALICA
Fokhagymakrémleves
Fokhagymakrémleves

A vajat közepes lángon felolvasztjuk, hozzáadjuk az olívaolajat, a kockára vágott szalonnát és megpirítjuk. A szalonnapörcöt kivesszük és tálalásig félretesszük. A visszamaradt z...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
gulyásleves
gulyásleves

A marhahúst és a csontokat alaposan sózzuk és borsozzuk, egy tepsire tesszük, majd egy kevés zsírt ( a legjobb a liba- vagy a kacsazsír, de persze a sertészsír is megfelel) dobunk...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Ildikó
Legényfogó leves
Legényfogó leves

A legényfogó leves elkészítéséhez első lépésként az apróra vágott hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a hasábokra vágott leveszöldséget és a gombát. Átpirítjuk. Beletesszük a kis ko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tamás
Spárgakrémleves
Spárgakrémleves

1: Mossuk meg a spárgát, vastagon hámozzuk meg és vágjuk le az alsó fás részét. 2: Tegyük a hulladékot egy lábasba, öntsük fel a vízzel. 3: Adjuk hozzá a sót és a cukrot, majd 10...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk