50 dkg darált hús
2 ek olaj
200 g vörösbab
1 kukoricakonzerv
1 vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 piros kaliforniai paprika
2 dl vörösbor
3 dl húsleves
1 ek balzsamecet
1 kk fűszerpaprika
50 g sűrített paradicsom
1 ek cukor
1 kk római kömény
2 késhegynyi koriander
2 késhegynyi chilipaprika
0,5 kk oregano
0,5 kk kakukkfű
0,5 kk fahéj
só
1. A felaprított hagymát és fokhagymát olajon megfuttatjuk, rádobjuk a húst és a paprikát, és megpirítjuk.
2. Ráöntjük a bort és összeforraljuk
3. Beletesszük a fűszereket és a leszűrt babot és kukoricát, majd felöntjük húslevessel.
4. Ha forr, kis lángon 30 percig főzzük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
ÉSZÍTÉS 1. Összekeverjük a lisztet, 1 csipet sót, a vajat, a tojást és 3 evőkanál hideg vizet. Összedolgozzuk, és becsomagolva 30 percig hűtjük. 2. A töltelékhez meghámozzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felolvasztott vajon egy tapadásmentes serpenyőben erős tűzön lepirítjuk a bacont, hagymát és a tetszőleges zöldségeket. A tojásokat erősen felverjük egy kézi habverővel, hozzáad...
Elkészítési idő: 8 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet vágjuk fel ízlés szerinti kockákra. A spárga szárát hajlítsuk meg, hogy a fás része letörjön, majd vágjuk fel kb. 2 centis darabokra, és a bimbókat tegyük félre. A s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajszeleteket sózd és borsozd meg, majd kevés zsíradékon süsd át őket. Ha kész, tedd félre. A megmaradt zsíradékhoz tegyél még egy kicsit, és dinszteld meg az apróra vágott...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes