menu

Családireceptkönyv.hu

Egylábasos pasta


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg durum száraztészta (inkább rövidebb fajta: penne, fusilli, farfalle)
1 marék bazsalikom
1 fél fej lilahagyma
4 gerezkd fokhagyma
50 g parmezán
2 nagy evőkanál krémsajt
2 evőkanál fekete magozott olívabogyó
1 evőkanál kapribogyó
15 dkg cukkíni
50 g (3-4 db) szárított paradicsom
1 tk szárított oregánó
4 dl passata (sűrített paradicsom)
5 cl olívaolaj
1 evőkanál só
Bors ízlés szerint
8 dl forró víz

Elkészítés:


1. Először is fél kiló tésztát szórjuk bele egy lábasba. Minden más hozzávalót egyszerűen tegyük rá a tésztára: egy maréknyi friss bazsalikomlevelet csíkokra vágva, a lilahagymát vékonyra szeletelve, és a felaprított szárított paradicsomot, a cukkinit félbevágva és csíkokra, majd kis hasábokra szeletelve.
2. Hozzáteszünk 3 gerezd reszelt fokhagymát, reszelt parmezánt, a fekete olajbogyót, majd a krémsajtot és kapribogyót.
3. Ráöntjük a passatát, az olívaolajat, kevés borsot, a szárított oregánót és egy evőkanál sót. Jöhet pontosan 8 deci forró víz, majd egy alapos összeforgatás.
4. Főzzük az egészet közepes lángon, néha óvatosan átkeverve amíg a tészta be nem szívja a vizet és szép krémes mártása nem lesz.

Egylábasos pasta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Renáta
Pisztáciás-szalonnás tészta
Pisztáciás-szalonnás tészta

A húsos császárszalonnát ízlés szerint felkockázzuk. A vöröshagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük. A pisztáciát teflon serpenyőbe tesszük, és egy pár pilla...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kenyérlángos
Kenyérlángos

1. Az élesztőt a cukorral elkevert 1 dl vízben, vagy tejben felfuttatjuk. 2. A liszttel elkeverjük a sót, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és az olajat. 3. Elkezdjük d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Kefíres lángos
Kefíres lángos

A tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztbe beletesszük a tojásokat, sót, kefírt, majd az élesztős tejet is. Jól összedolgozzuk, és duplájára kelesztjük Forró olajban kisütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Chilis-sajtos hús
Chilis-sajtos hús

A csirkét nagyobb darabokra vágjuk, sózuk, borsozzuk, a fűszerkeverékekkel megszórjuk, majd kevés vajon néhány percig egy serpenyőben sütjük. (Nem kell agyon sütni a húst! Cs...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk