3 kis doboz/ 1 nagy doboz kefír
3 tojás
1 kg liszt
só
5 dkg élesztő
annyi tej, hogy nokedli tészta keménységű tésztát kapjunk
A tejben az élesztőt felfuttatjuk.
A lisztbe beletesszük a tojásokat, sót, kefírt, majd az élesztős tejet is.
Jól összedolgozzuk, és duplájára kelesztjük
Forró olajban kisütjük.
A tésztát sós vízben kifőzzük, majd kevés olívaolajon megfuttatjuk. Közben a paradicsomos szardíniát egy tálba tesszük, a paradicsomokat felkockázzuk és hozzákeverjük....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tésztát kifőzöm, de használhatunk maradék tésztát is. A szalonnákat apró kockára vágom, zsírjára sütöm, amikor már szép aranybarnára pirult, hozzá adom a kifőtt tésztát és néhán...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden az időzítésen múlik. Ha nincs rutinunk, akkor először készítsük el a szószt és csak utána főzzük a tésztát. Amikor leszűrjük, fél deci főzővizet tegyünk félre, vagy ne szűrj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát a szokásos módon, sós vízben megfőzzük, leöblítjük, és jól lecsöpögtetjük. Amíg a tészta fő, a füstölt szalonnát nagyon apróra összevágjuk, zsírját kiolvasztjuk. A szalon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű