2 doboz paradicsomos szardínia
40 dkg penne tészta
5 db paradicsom
1 citrom kifacsart leve
2 gerezd fokhagyma
1 szál újhagyma
olívaolaj
só, bors, szerecsendió
A tésztát sós vízben kifőzzük, majd kevés olívaolajon megfuttatjuk.
Közben a paradicsomos szardíniát egy tálba tesszük, a paradicsomokat felkockázzuk és hozzákeverjük.
A újhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát felaprítjuk és szintén a tálba szórjuk.
Fűszerezzük, a kifacsart citrom levét ráöntjük, majd a tésztával összekeverjük.
Tálaláskor reszelt sajtot is adhatunk hozzá. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.
0,5l vizet felfőzünk egy kis csipetnyi sót bele,két kanál olajat és főzéskor bele zuhintunk ugyan annyi lisztet mint amiben a vizet mertük.Gyors kavarás után ki tesszuk a gyúró des...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott szalonnát kis olajon megpirítjuk, majd még egy kis olaj hozzáadásával az apróra vágott hagymát is aranysárgára pirítjuk rajta, ha van zöldpaprikánk, apróra vágva e...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A sonkát, bacont és a felvágottat felkockázzuk. 2. A római tálban összekeverjük a száraz (!) tésztát a sonkákkal, megszórjuk az ízesítővel és a majorannával. 3. A tejszínt...
Elkészítési idő: több, mint 1 ór Nehézség: KönnyűA pennét sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Egy kis vizet hagyhatunk rajta. Belerakjuk a két tömlős sajtot. A sonkát kisebb darabokra vágjuk, szintén hozzáadjuk. Fűszerezzük:...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű