menu

Családireceptkönyv.hu

Kínai kelt tészta


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


500 g liszt
3 dl tej
2 ek cukor
5 dkg élesztő
0,5 cs sütőpor
1 dl olaj
1 tojás
2 kk só

Elkészítés:


1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd kelesztés nélkül felhasználhatjuk.
2. Buktához például kinyújtjuk, felvágjuk 8x10-es négyzetekre. A tölteléket a négyzet közepébe kanalazzuk, majd ráhajtogatjuk a tésztát.
3. Vajjal kikent tepsibe helyezzük a nyers buktákat, olvasztott vajjal megkenjük, majd 160 fokon 25 percig sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Jó még pizzához is.

Kínai kelt tészta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Házi tortilla egyszerűen
Házi tortilla egyszerűen

Az összetevőket a víz felével összekeverem, és fokozatosan annyi vizet adok hozzá, amennyit felvesz. Kilisztezett gyúródeszkán tovább dagasztom a tésztát kézzel úgy 10 percig, amíg...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Zabpalacsinta
Zabpalacsinta

Keverjük össze a hozzávalókat, és hagyjuk nagyjából 20 percig békén a tésztánkat. Ha letelt a türelmi idő, neki lehet esni a pali sütésnek. Figyeljünk oda, ha a zab nagyon beszívt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rétestészta
Rétestészta

A hájat hideg vízben áztatjuk legalább egy órán át, majd papírtörlővel leszárítjuk, a hártyákat eltávolítjuk róla, és húsdarálón ledaráljuk. Hozzászitálunk 15 dkg lisztet, átgyúrju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsákai
Villámgyors lasagne recept
Villámgyors lasagne recept

A húst 2 ek olívaolajon megfuttatjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a babérlevelet, majd 10-12 percig kis lángon főzzük. Közben 2 ek olívaolajon főzni kezdjük a paradicsomot. Kb...

Elkészítési idő: 45perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk