fél kg friss paradicsom
1 ek. olívaolaj
fél kg csirkemell
1 fej vöröshagyma, apróra vágva
só, ízlés szerint
3gerezd fokhagyma, összezúzva
2jalapeño paprika, kimagozva és felaprózva
1 tk. kömény
15 dkg amaránt mag
2 húsleveskocka / levesalap
1konzerv (400 g) feketebab leöblítve, lecsöpögtetve
1 konzerv kukorica
1 avokádó felkockázva
2 ek friss koriander, apróra vágva
fél kg édesburgonya, szeletekre vágva
fél lime leve
A paradicsomot mosd meg, és enyhén turmixold össze.
Egy nagyobb serpenyőben melegítsd fel az olajat, és pirítsd meg rajta a húst. Tedd félre, és melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Az édesburgonyát locsold meg az olajjal, és egy sütőlapon süsd 20 percig.
Dinszteld a hagymát 5 percig, majd add hozzá a paprikát és fokhagymát, és süsd még egy percig. Szórd meg köménnyel, végül add hozzá a levesalapot, amaránt magot, és a paradicsommal együtt forrald fel. Vedd vissza kis lángra, és főzd 15-20 percig, amíg az amaránt megpuhul.
Keverd bele a húst, babot, kukoricát és limelevet, és főzd még néhány percig, hogy a hús is puhára főjön.
Tálaláskor szórd meg az avokádóval és korianderlevéllel!
Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd a megmosott, kockára vágott csirkemellet. Fehérre pároljuk a húst gyakori kevergetés mellett. Mikor kész a hús, a mustárral elkeverjük, felön...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűÁllítsd a sütőt 200 C fokra. Keverd össze a mézet, mustárt, olajat és a sót, borsot. Forgasd a pácba a csirke darabokat. Törd apróra a a kukoricapelyhet. Szedd le a húsról a fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFel rakom a vizet pici sóval, kevés bors, pici vegeta, petrezselyem zöld, főzöm pár percig, és egy tálba téve a kuszkuszt, ráöntöm a főzött vizet, és letakarom 20-percre, közben...
Elkészítési idő: 10-perc Nehézség: KönnyűA zöldségeket és a húst csíkokra vágjuk a hagymákat karikázzuk. A húst össze keverjük a fűszerekkel és az olajjal, majd hűtőbe tesszük. A burgonyát megtisztítjuk nagyobb hasábokr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű