menu

Családireceptkönyv.hu

Kukoricapelyhes rántott csirke


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1/2 kg csirke (mell, vagy comb filézve)
2 evőkanál mustár
1 evőkanál méz
2 evőkanál olaj
só, bors,
natúr kukoricapehely

Elkészítés:


Állítsd a sütőt 200 C fokra.
Keverd össze a mézet, mustárt, olajat és a sót, borsot.
Forgasd a pácba a csirke darabokat.
Törd apróra a a kukoricapelyhet.
Szedd le a húsról a felesleges pácot és forgasd meg a kukoricapehelyben.
Tedd egymás mellé a sütőpapírra és 15-18 perc alatt süsd ropogósra!
Köretnek remekül illik hozzá az olaj nélkül készült sült krumpli, vagy a tepsis krumpligolyók,de akár egy jó mártogatóssal is kínálhatod.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tipp

Még zamatosabb lesz a hús, ha hagyod a pácban állni egy ideig!
Próbáld ki joghurtos páccal is!

Kukoricapelyhes rántott csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Spenótos gnocchi fokhagymás csirkemellel recept
Spenótos gnocchi fokhagymás csirkemellel recept

Gnocchi elkészítése: A krumplit megpucoljuk, kockákra vágjuk, és feltesszük főni. Nagyon puhára kell főzni, mert úgy könnyebben dolgozunk vele később. A kiolvasztott sp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ropogós libsült
Ropogós libsült

A libacombokat bedörzsöljük a száráról lemorzsolt kakukkfű levelekkel, majd sózzuk, borsozzuk minden oldalán. 190 fokra előmelegített sütőbe rakjuk és kb. egy óra alatt aranybarnár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Paradicsomos-sajtos csirkecomb
Paradicsomos-sajtos csirkecomb

A húst felfűszerezzük, olajozott tepsibe tesszük,a paradicsomot rákarikázzuk, vagy a barack szeleteket , megszórjuk bazsalikommal, (ha barackkal készül akkor bazsalikomot nem t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tejszínes bazsalikomos csirkemell
Tejszínes bazsalikomos csirkemell

A csirkemelleket megmossuk, lecsepegtetjük. Majd szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk. A tejszínt felrakjuk főzni majd a bazsalikomot, és a sajtnak a felét belerakjuk. Forralásig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk