menu

Családireceptkönyv.hu

Sült spárga


Írta:

Adag: 2 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 evőkanál vaj
egy csipetnyi törött pirospaprika
2 gerezd fokhagyma, összenyomva
1 közepes fej vöröshagyma, felkockázva
0,5 kg spárga, a végei nélkül, 2-3 centire vágva
4 nagy tojás
só és bors
fél citrom leve

Elkészítés:


Kapcsold be a sütő grillezőjét. Rakd a vajat egy közepes méretű sütésálló serpenyőbe, majd olvaszd meg a grill alatt. Ezután add hozzá a törött pirospaprikát, a fokhagymát, a hagymát és a spárgát.

Rakd vissza a grill alá és süsd őket körülbelül 5 percig, vagy amíg a spárga éppen meg nem puhul.

Csinálj helyet a serpenyőben a tojásoknak és üsd bele őket. Rakd vissza a grill alá 2-3 percig, vagy amíg fehérje megkeményedik, de a sárgája folyékony marad.

Vedd ki a serpenyőt a grill alól és öntsd a citromlevet a spárgára, majd sóval, borssal ízlés szerint fűszerezz. Egyenesen a serpenyőből tálalhatod az ételt ropogós kenyér mellett.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jucus
Sváb káposzta
Sváb káposzta

A kolbászt és a szalonnát megpirítjuk. Kiszedjük a lábosból és a zsírjában a hagymát és a káposztát is megpirîtjuk. Felöntjük vízzel és a tésztát a tetejére formázzuk. Fedő alatt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Tepsis zöldségek virslivel
Tepsis zöldségek virslivel

200 fokon 20 perc alatt készre sütöttem.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tojásos krumpli - OK
Tojásos krumpli - OK

1. A krumplit héjában megfőzzük, ha kihűlt, meghámozzuk. 2. A tojásokat keményre főzzük, ha kihűlt, meghámozzuk. 3. A kolbászt karikára vágjuk. 4. Egy lábasban felforró...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Édesburgonya sült fokhagymával és fetasajttal
Édesburgonya sült fokhagymával és fetasajttal

A sütőt előmelegítem 220C-ra/gáz7 Az édesburgonyákat zöldséghámozóval meghámozom és egyforma méretű kockákra vágom. Összeforgatom olívaolajjal (én ezt mindig úgy csinálom, hogy eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk