menu

Családireceptkönyv.hu

Szaftos csirke


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Csirke:
600 g csirkemell filé
100-200 g zöldség (választható: például borsó, kukorica, brokkoli,
gomba…)
1 evőkanál kókuszolaj
2 közepes vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
150 g trappista sajt (reszelt)
1 teáskanál mustár
fél mk. tarkabors (őrölt)
ízlés szerint só
Mártás:
200 g zsírszegény krémsajt vagy krémtúró
300 g natúr joghurt
2 nagy tojás
2 evőkanál zabpehelyliszt
1 csipet fehérbors (őrölt)
1 késhegynyi szerecsendió (őrölt)
só ízlés szerint

Elkészítés:


A kis kockákra vágott csirkét, az apróra vágott vöröshagymát, és a reszelt fokhagymát kevés olajon megpirítjuk. Fűszerezzük és fehéredésig sütjük.

A mártás összetevőit közben összekeverjük, fűszerezzük, végül egybeöntjük a csirkemellel.

Egy őzgerinc vagy más tortaformát kibélelünk alufóliával, majd kiolajozzuk és megszórjuk pici zabliszttel. Utána szépen belekanalazzuk a ragu egy részét. Utána reszelt sajt, zöldségek, majd ismét ragu. Így folytatjuk még 2-3 rétegig a forma tetejére nem érünk. A tetejét reszelt sajttal borítjuk.
180 C fokos sütőben 40 perc alatt arany barnára sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szezámmagos csirke
Szezámmagos csirke

A csirkemelleket csíkokra vágjuk és bepácoljuk a fehérborba, borsba és cukorba. A borból nem kell sokat csak épp hogy legyen rajta. Ezt kb. 1 órát hagyjuk állni. Tészta: sűrű pa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Fahéjas husi
Fahéjas husi

A csirkehúst feldaraboljuk csíkokra, fűszerkeverékkel és a fahéjjal kevés olajjal pácoljuk minimum 2 órán át. Közben a szalonnát apróra felszeljük, megpirítjuk, ha megpirult a kris...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Sajtos petrezselymes csirkemell
Sajtos petrezselymes csirkemell

A csirkemellet kis kockára vágom, fűszerezem és nagyon magas lángon jól lepirítom. Amikor már minden víz elpárolgott és kezd szép aranybarna színt kapni a hús hozzáadom a petr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
Káprázatos csirkés kuszkusz, pillanatok alatt elkész
Káprázatos csirkés kuszkusz, pillanatok alatt elkész

A csirkehúst csíkokra vágjuk. Megszórjuk a fűszerkeverékkel, meglocsoljuk az olajjal, és hagyjuk félórát pihenni. Utána serpenyőbe tesszük, és megsütjük, megpirítjuk a húsfalatokat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk