30 dkg csirkehús
20 dkg kuszkusz
2 evőkanál olaj
2 evőkanál apróra vágott zöldfűszerkeverék (metélőhagyma, petrezselyem)
ételízesítő
só
A csirkehúst csíkokra vágjuk. Megszórjuk a fűszerkeverékkel, meglocsoljuk az olajjal, és hagyjuk félórát pihenni. Utána serpenyőbe tesszük, és megsütjük, megpirítjuk a húsfalatokat.
Közben a kuszkuszt egy edénybe tesszük. Pontosan dupla mennyiségű ételízesítős vizet forralunk (ha van egy kis húslevesünk, azzal még finomabb), és ha felfőtt, a kuszkuszra öntjük. Keverünk egyet rajta, majd letakaijuk tíz percre.
Ezután nincs már más tennivalónk vele, mint hogy belekeverjük az apróra vágott fűszereket és a pirított csirkehúst, a visszamaradt kis olajjal együtt és tálalható is
1 A csirkecombokat megsózzuk, megborsozzuk. A vajat felolvasztjuk egy leszerelhető nyelű serpenyőben, és a csirkék mindkét oldalát megpirítjuk benne. Félretesszük a combokat, majd...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1. A csirke mellrészét vékony sonkacsíkokkal megtűzdelem, megsózom, az olajjal és kevés vízzel leöntve sütőben megsütöm. 2. A gombafejeket vajban megpirítom. 3. A megsült c...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA megtisztított hagymát felkockázzuk, és a zsíron megpirítjuk. Sózzuk, majd a szeletekre vágott csirkemellet rátesszük, és mindkét oldalán átsütjük. Hozzáadjuk a megtisztított, fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű