menu

Családireceptkönyv.hu

Foghagymás-mézes csirke


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


6 db csirke felsőcomb
3 gerezd fokhagyma
1 ek vaj
1 ek barna cukor
1/4 bögre méz
1 tk szárított kakukkfű
1 tk szárított oregánó
kb. 50 dkg zöldbab

bors

Elkészítés:


1 A csirkecombokat megsózzuk, megborsozzuk. A vajat felolvasztjuk egy leszerelhető nyelű serpenyőben, és a csirkék mindkét oldalát megpirítjuk benne. Félretesszük a combokat, majd a vajról lekanalazzuk a felesleges zsírt.
2 Megpirítjuk benne a felaprított fokhagymát, és hozzáadjuk a barna cukrot, a mézet, a kaukkfüvet és az oregánót. Visszatesszük az edénybe a csirkecombokat, és megforgatjuk mindet a szószban. Mellétesszük a megtisztított zöldbabot, majd 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 25 percre.
3 Az elkészült csirkét a szósszal meglocsolva, a zöldbabbal körítve tálaljuk.

Foghagymás-mézes csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bolgár sültcsirke
Bolgár sültcsirke

A hagymát apróra vágom, olajon megpárolom, majd hozzáadom a gombát, borsót, paradicsomkonzervet, paradicsompürét, olívabogyót, az összezúzott fokhagymát és a fűszereket. Ezt a ragu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Sajttal rántott csirkemell
Sajttal rántott csirkemell

Reszeljük le a sajtot. Vágjuk szeletekre a csirkemellet. Keverjük össze a csirkemell szeleteket a sajttal. A tojást verjük fel, sózzuk, borsozzuk. A csirkemell szeleteket mártsuk...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sütőben sült szezámmagos csirkecomb
Sütőben sült szezámmagos csirkecomb

A csirkecombokat, kicsontoztam. Tejes, fokhagymás, borsos pácot készítettem és a hússzeleteket ebben hagytam állni 3 órán át. Ezt követően, papírtörlővel leittam róla a páclevet (h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikoletta
Csirke ázsiai kesudiós
Csirke ázsiai kesudiós

A csirkemellet kisebb kockákra vágtam. Wokban (vagy magasabb falú serpenyőben) felhevítettem az olíva- és szezámolaj keverékét, majd a húst rátéve azt nagy lángon megpirítottam....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk