Leveles tészta. Alufólia a sütéshez
Töltelék : -35 dkg reszelt sajt,, -3 tojás sárgája, -3 evk liszt, -1 Mascapone -1natur sajtkrém -100 ml tejszín
-10 dkg vaj,
-só,
-bors,
-mustár.
Leveles tészta. Alufóliábol csinálsz hengereket. A leveles tésztát kinyújtod olyan,, 3-4 mm vastagra, majd, 2cm széles csíkokra. Feltekered az alufóliára, lekened tojással 15perc alatt pirosra sül.
Töltelék : A tojások sárgáját a tejszínnel jól elkevered, majd teszel hozzá 3 evk lisztet, sűrűre főzöd, hozzá adod a nyomós sajtot a reszelt sajtot, a fűszereket. Sűrű cuccot kell kapj, lehúzod a gázról, ha kihült a vajjal habosra vered.
Bele töltöd a kihűlt tésztába a két végét reszelt sajtba Mártod
Összekeverem a száraz hozzávalókat, utána elmorzsolom benne a zsírt. Összedolgozom a tojással és a tejföllel. Ujjnyi vastagra nyújtom, a tetejét éles késsel berácsozom és kisebb...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és a sóval, bele tesszük a sajtot és a tejfölt, összegyúrjuk. Kinyújtjuk kb kisujjnyi vastagra, lekenjük a felvert tojással (kb a fele kell) é...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: Könnyű1. Kb. 1 dl langyos tejben az 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk a zsírt, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a maradék...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet átszitálom és elkeverem a sóval és elmorzsolom a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt, a tejfölt óvatosan adagolva tésztát gyúrok belőle. Pihentetés nélkül kb ujjnyi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű