menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtosroló


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 16-20 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Leveles tészta. Alufólia a sütéshez
Töltelék : -35 dkg reszelt sajt,, -3 tojás sárgája, -3 evk liszt, -1 Mascapone -1natur sajtkrém -100 ml tejszín
-10 dkg vaj,
-só,
-bors,
-mustár.

Elkészítés:


Leveles tészta. Alufóliábol csinálsz hengereket. A leveles tésztát kinyújtod olyan,, 3-4 mm vastagra, majd, 2cm széles csíkokra. Feltekered az alufóliára, lekened tojással 15perc alatt pirosra sül.
Töltelék : A tojások sárgáját a tejszínnel jól elkevered, majd teszel hozzá 3 evk lisztet, sűrűre főzöd, hozzá adod a nyomós sajtot a reszelt sajtot, a fűszereket. Sűrű cuccot kell kapj, lehúzod a gázról, ha kihült a vajjal habosra vered.
Bele töltöd a kihűlt tésztába a két végét reszelt sajtba Mártod

Sajtosroló

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
*Zsíros pogácsa
*Zsíros pogácsa

Összekeverem a száraz hozzávalókat, utána elmorzsolom benne a zsírt. Összedolgozom a tojással és a tejföllel. Ujjnyi vastagra nyújtom, a tetejét éles késsel berácsozom és kisebb...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ibolya
Sajtos rúd (egyszerű)
Sajtos rúd (egyszerű)

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és a sóval, bele tesszük a sajtot és a tejfölt, összegyúrjuk. Kinyújtjuk kb kisujjnyi vastagra, lekenjük a felvert tojással (kb a fele kell) é...

Elkészítési idő: 30perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sonkás Tejfölös Papucs
Sonkás Tejfölös Papucs

1. Kb. 1 dl langyos tejben az 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk a zsírt, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a maradék...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Joghurtos – tejfölös rudak
Joghurtos – tejfölös rudak

A lisztet átszitálom és elkeverem a sóval és elmorzsolom a vajjal, majd a többi hozzávalóval együtt, a tejfölt óvatosan adagolva tésztát gyúrok belőle. Pihentetés nélkül kb ujjnyi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk