-40dkg liszt
-20dkg zsír
-3dkg élesztő
-1csipet só/ azaz 1 lapos mokkáskanál
-1 kispoharas tejföl
A lisztben jól el kell dolgozni a felfuttatott élesztőt, sót, zsírt és tejfölt.
Kinyúlt, szaggat, megtölt bármilyen lekvárral.
~180°C-on sül 15 percet ( de úgyis látszik ha szépen aranylani kezd)
Még jó melegen porcukrot neki amennyit elbír.
A tálba bele teszek . 20 dkg lisztet, rámorzsolom az élesztőt s langyos vízzel szétt keverem /kovász/, közben a megpucolt krumplit felteszem főzni sós vízbe. Várok 2-3 órát s a kov...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a kevés tejben, addig a többi hozzávalót egy nagy edényba öntjük. Ha feljött az élesztő, ráöntjük, és dagasztógéppel vagy kézzel dagasztjuk! Kicsit kelni...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt kevés vízzel, a cukorral és 1 evőkanál liszttel felfuttatjuk. 2. A hozzávalókat kenyérsütő gépbe tesszük, dagasztatjuk, majd a tésztát hagyjuk a duplájára kelni....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyon egyszerű kenyérpótlót szeretnék megosztani veletek, ami kevés hozzávalót igényel, hamar elkészül és nagyon kiadós. Nekem kihűtve jobban ízlett, mint melegen és az áll...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű