2,7 dl víz (0,7 lehet tej)
2 csapott tk. só
2 ek. olaj
csipet aszkorbinsav (csak ha gyengébb minőségű a liszt)
2 ek. burgonyapehely (elhagyható)
20-25 dkg öregtészta
20 dkg fehér tönkölyliszt (vagy BL 80 liszt)
30 dkg BL 80 liszt
1 dkg friss élesztő
Géppel jól megdagasztatjuk, kelesztjük, formázzuk, újra kelesztjük, 230 fokon sütjük.
Öregtészta: 50 dkg liszt, 3 dl víz, 1 dkg élesztő, 12 g só. Ez a mennyiség három 50 dkg lisztből sütött kenyérhez elég.
1. Tálba öntjük a langyos tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, majd elkeverjük benne. 2. Felolvasztjuk a margarint, majd azt is az élesztős tejhez adjuk. Belekeverjük a cukrot, tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a liszteket, a sót és a sütőport. Fokozatosan hozzádolgozzuk a vizet, a legvégén pedig az olajat. Puha, kissé ragadós tésztát kapunk. Csipetnyi liszttel meghintve g...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesBedagasztjuk a tésztát, majd a mennyiségből 10-11 zsemlét készítünk. Sütőzacskóban Ismét dagasztás következik, majd vízzel megspricceljük, 200 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet a sóval összegyúrjuk, úgy, hogy folyamatosan adjuk a tésztához a többi adalékanyagot, amíg az megfelelő állagú nem lesz. Tésztából bucit formázunk, lisztezett asztalra t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű