menu

Családireceptkönyv.hu

Főtt marhahús szelet főtt burgonyával és meggymártás


Írta:

Elk. idő: 1 ora
Adag: 4 fő részére
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 szelet húslevesben főtt marhahús
1 kg burgonya
1 ü magozott meggy befőtt
10 szem szegfűszeg
1 darabka fahéj (nekem nem volt, őrölt fahéjat tettem bele 1 mk-lal)
3 ek cukor
csipetnyi só
1 dl tejföl
1 dl habtejszín
1 púpozott ek liszt
1 dl víz.

Elkészítés:


A burgonyát megpucoltam, kockákra vágtam, enyhén sós vízben puhára főztem, leszűrtem róla a levét.
A meggybefőttet a levével együtt lábasba öntöttem. Beleraktam a cukrot, fahéjat és szegfűszeget, és felforraltam. Közben 1 tejfölt a liszttel csomómentesre kevertem, fokozatosan, kevergetés közben hozzáadtam a habtejszínt és a vizet, majd a forrásban lévő meggybefőttre öntöttem. Kavargattam, és forraltam néhány percig, amíg kicsit besűrűsödött.

A marhahús szeletet tányérra raktam, mellé tettem főtt burgonyát, hozzámertem bőven meggyszószt, és már lehetett is enni.
Nagyon ízletes volt. Jót tett neki, hogy tejszínt is raktam bele. (Régen a tejszín mennyisége helyett is tejfölt raktam bele, de így finomabb.

Főtt marhahús szelet főtt burgonyával és meggymártás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Burgonyás pite
Burgonyás pite

--A burgonyát megtisztítjuk, 2-3 mm vastagságúra felkarikázzuk, majd egy kizsírozott tepsi aljára helyezzük őket. --.A tésztához összekeverjük az összetevőket. - Majd a tepsibe h...

Elkészítési idő: 35
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Quiche (francia piteféle) (Zé)
Quiche (francia piteféle) (Zé)

Egy keverőtálba öntjük a lisztet, bele a kemény, darabokra vagdosott hideg vajat és a sót. Robotgéppel az egészet addig keverjük, míg morzsalékos állagúvá válik. Ekkor beleütünk eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Tamás
Frankfurti rakott kel
Frankfurti rakott kel

A rizst az olajon fehéredésig pirítjuk, majd 1,5x-es mennyiségű sós és ételízesítős vízben, fedő alatt puhára főzzük. A kelkáposztát felcsíkozzuk, és 2 liter forrásban lévő leve...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tati húsos káposztája
Tati húsos káposztája

A marhahúst megmosom,felkockázom, mint a pörköltnek szokás,a hagymát apróra vágom, kevés zsírban megdinsztelem. Beleteszem a marhahúst, picit sózom, fehéredésig dinsztelem, kevés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk