50 dkg liszt
3 dl tej
8 dkg cukor
3 dkg eleszto
3 tojassargaja
8 dkg vaj
keves só
reszelt citrom heja
Kelt tesztat keszitunk.megkelesztjuk.ha megkelt ujjnyi vastagra nyújtom és pogiszaggatóval kiszaggatom.A kiszaggatott tésztát egyenként olvasztott vajba mártom és szorosan egymás mellé téve a tepsibe teszem. Megszórom cukros fahéjas dióval,majd 30-35 percig langyos helyen kelesztem, majd közepesen meleg sütőben zsemleszínűre sütöm. Vanília sodóval tálalom.
A tojássárgájákat a cukorral és a vízzel jó habosra keverem. Egy tepsit kivajazok és belisztezek. A sütőt bekapcsolom 180 fokra. A lisztbe rakom a sütőport és a kakaót, összekavaro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojásokból piskótát verek , ezután adom hozzá a reszelt citromhéjat, a fahéjat, sót és a darált mákot, amit előtte összekevertem 2 evőkanál almás töltelékkel. Az alm...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojás sárgákat a cukorral és a rámával habosra keverjük. Beletesszük a tejfölt, majd a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan belekeverjük a keményre felvert tojásfehérjét....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát összeállítjuk (nem tévedés összesen 3 alapanyag+a csipet só)...és egy éjszakára a hűtőbe tesszük ....másnap elnyújtjuk téglalap alakúra. Teszünk a hosszabbik oldalra egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű