50 dkg csirkemell filé
10 dkg parmezán sajt (reszelt)
5 dl főzőtejszín
0.5 db póréhagyma (vagy egy csokor újhagyma)
1 csokor bazsalikom
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
3 ek olívaolaj
20 dkg szárított paradicsom
50 dkg gnocchi (készen kapható)
A csirkemellet csíkokra vágjuk és kevés olajon megsütjük. Sóval, őrölt borssal ízesítjük.
Hozzáadjuk a tejszínt, a reszelt parmezánt, a karikára vágott póréhagymát és a felaprított bazsalikomot.
A gnocchit előírás szerint megfőzzük és az előzőekhez adjuk.
Az aszalt paradicsomot kisebb darabokra vágjuk és ezt is beletesszük. Forralunk rajta egyet és tálalhatjuk.
Egy nagyobb fazékban kezdj forralni három liter vizet. Amikor lobog, dobd bele a tésztát, és szórj hozzá kevés sót. Főzd a csomagoláson található ideig, majd szűrd le, és öblítsd l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd az olaj és a víz hozzáadásával tésztát kapunk. Gombócra formázzuk, becsomagoljuk egy fóliába és addig pihentetjük, amíg elkészül...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos vizet elkeverjük a cukorral, élesztővel, olivaolajjal, és hagyjuk pár percig állni. Ezalatt a lisztet közvetlenül a gyúródeszkára szitáljuk, hozzáadjuk a sót, kissé ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverni, szaggatni forró vízbe.
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Közepes