menu

Családireceptkönyv.hu

Egyszerű csirkeraguleves


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




35 dkg csirkemell
1 vastag sárgarépa
1 közepesen vastag fehérrépa
egy marék borsó
8-10 közepesen nagy gomba
1 fakanál tejföl
1 ek tárkony
só, frissen tört bors
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 fakanál zsiradék
3 ek liszt
citromlé

Elkészítés:




A csirkét feldaraboljuk kis kockákra (2x2 cm nagyjából). A hagymákat apróra vágjuk. A répákat a csirkéhez hasonló módon aprítjuk fel. A gombát cikkekre vágjuk.
Kevés zsiradékon lepirítjuk (elősütjük) a csirkedarabokat, majd leszűrve félretesszük. (Ez fontos, hogy szaftos maradjon a hús, ne száradjon ki, míg a többi zöldség megfő.)
A maradék zsiradékon lepirítjuk üvegesre a vöröshagymát, majd liszttel, fokhagymával és a répákkal elkeverve kicsit tovább pirítva felöntjük nagyjából 2-2,5 liter vízzel. Csomómentesre kikeverjük. Befűszerezzük tárkonnyal, sóval, borssal és ízlés szerint citromlével.
Forrástól számított 15 perc után belekeverjük a zöldborsót, gombát és csirkedarabokat és további 8-10 percig forraljuk enyhén. (Ha jól dolgoztunk a csirke átfőtt, mégis szaftos marad, a zöldségek is megfőttek, ugyanakkor kicsit még "roppanósak", nem főttek szét.)
Végül a forró levessel kikevert tejfölt visszacsurgatjuk a levesbe. Így nem csapódik ki.

Egyszerű csirkeraguleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Borsó becsinált leves
Borsó becsinált leves

1. Egy egész csirkét feldarabolunk, megtisztítunk kb. 3-3 db sárgarépát, petrezselymet, zellert, karalábét, amit apró kockákra szeletelünk. 2. Nagy fazékba felteszünk egy kanál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sült sütőtök krémleves Évi féle
Sült sütőtök krémleves Évi féle

Egy nagyon finom sütőtök krémleves, csak úgy! /fél sütőtök, 190C-on 45-50 perc alatt puhára sütöm a sütőtököt. (Ezt én úgy szoktam, hogy félbe vágom, kikaparom a magját és így tes...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Tejfölös szárazbableves
Tejfölös szárazbableves

1. Az előző este beáztatott szárazbabot fazékba tesszük, felöntjük 1,2 liter vízzel, és felforraljuk. 2. Hozzáadjuk a fél karikákra vágott sárgarépát, fehérrépát, az elfelezett...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Francia tojásleves
Francia tojásleves

A megtisztított sárgarépát lereszeljük a finomfogú reszelőn, ugyanezen a hagymát is, a főtt tojásokat pedig a nagyfogú reszelőn reszeljük le, a snidlinget apróra vágjuk. A vajból...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk