Hozzávalók a laphoz:
12 dkg vaj
12 dkg barna cukor
3 tojás
20 dkg liszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál tej
1 tasak sütőpor
A krémhez:
3 dl tej
3 evőkanál gríz
12 dkg vaj
20 dkg kókusz
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
2 teáskanál vaj
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. Mikor már elég krémes állagú, kivajazott sütőformába tesszük és 20 percen át sütjük 180 fokon. Közben elkészítjük a krémet. A tejet, a grízt, a vajat és a cukrot összekeverjük és lassú tűzön elkezdjük főzni, mikor már kezd krém állagúvá válni belekeverjük a kókuszreszeléket és még 2-3 percen át főzzük. A sütőformában lévő lapra ráöntjük a krémet és hűlni hagyjuk. Közben a csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk és belekeverjük a vajat. Majd ráöntjük a krém tetejére és 2 órán át hűtőben pihentetjük, ezt követően szeletelhetjük is.
A meggyléből, cukorból, fahéjból, pudingporból krémet főzünk, hagyjuk kihűlni. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 2 részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk, tepsibe rakjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Helyezzük a vizet, a cukrot és a friss élesztőt a keverőedénybe és melegítsük 2p/37°C/2-es fokozaton. 2. Adjuk hozzá a joghurtot,tojást, lisztet, majd utána a sót és dagasszuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelverjük a habtejszínt. Egy másik tálban összekeverjük a tejfölt, a citrom héját és levét, valamint a porcukrot, majd az így kapott krémet összeforgatjuk a kemény habbá vert tejsz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A nedvesített asztalon 2 cm vastagon, csepp alakúra lapogatjuk a gesztenyemasszát, majd annak közepére helyezzük a domborúra formázott csokis piskótatölteléket. 2. Nedvesíte...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz