Tészta:
45 dkg liszt
fél csomag sütőpor
fél mk só
12 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg vaj vagy margarin
2 tojás
1 ek tejföl
reszelt citromhéj
Töltelék:
8 dl meggylé
5 ek cukor
2 csomag vanília puding
fahéj
magozott meggy(kb.70-80dkg)
A meggyléből, cukorból, fahéjból, pudingporból krémet főzünk, hagyjuk kihűlni.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 2 részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk, tepsibe rakjuk,rákenjük a pudingos krémet , amibe előtte belekeverjük a magozott meggyet.
Rátesszük a másik lapot és lassú tűzön(180 fokon kb.30-40 perc alatt….sütőfüggő….) szép pirosra sütjük. (Tepsi méret 25×35)
Hozzávalókat kikeverjük. Sütőpapíros tepsiben, 30x39 cm, öntöm,tetejére magozott meggyet szórok. Előmelegített sütőben 170-175 fokon tűpróbáig sütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mascarponés citromtorta recept elkészítése egyszerű: A piskótához szétválasztjuk a tojásokat és a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral. Hoz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tojások fehérjét kemény habbá verjük. A többi hozzávalót egy másik tálban összekeverjük, majd egy fakanállal hozzáforgatjuk óvatosan a tojáshabot is. Kisebb méretű, sütőpapír...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat: liszt, porcukor, vaníliás cukor, sütőpor, citrom reszelt héja, összekeverjük, majd összemorzsoljuk a margarinnal. Ezután hozzáadjuk a tojás sárgáját és ez...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű