500 g csirkemellfilé
Bundához:
5 ek liszt
3 ek étkezési keményítő
1 tk sütőpor
1 tojás
2 ek mogyoróolaj
csipetnyi só
160 ml langyos víz
Mázhoz:
4 csapott ek cukor
2 csapott ek méz
2 ek ketchup
2 ek szezámmag
1 csapott ek sherryecet (borecet)
3 tk chiliszósz (elhagyható, nekem így jobban ízlett)
olaj a sütéshez
A csirkemellet kb 3 cm-es kockákra vágjuk.
A bunda hozzávalóit csomómentesre keverjük, a csirkemell kockákat megforgatjuk benne, majd 3 részletben BŐ olajban kisütjük. Adagonként max. 5 percig.
Ezután papírszalvétára téve lecsepegtetjük róla az olajat.
A máz hozzávalóit a szezámmag kivételével összekeverjük, és egy serpenyőbe téve felforrósítjuk.
Beleforgatjuk alaposan a csirkefalatokat, hogy minden oldalát jól körbeölelje a máz, de vigyázva, hogy a bunda ne törjön össze. Megszórjuk a szezámmaggal,1 percig pirítjuk.
Az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet és fehéredésig sütjük. A csirkemellet felöntjük a paradicsom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet csíkokra vágjuk és kevés olajon megsütjük. Sóval, őrölt borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a tejszínt, a reszelt parmezánt, a karikára vágott póréhagymát és a felaprít...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A rizst a szokásos módon készre főzzük. 2. A csirkemelleket megszórjuk a grill fűszerkeverékkel, majd kevés olajon elősütjük. 3. Kiszedjük az olajból, és tűzálló tálba v...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós, forró vízben kifőzzük. A vajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: Könnyű