1 kg karfiol,
3 tojás,
1 pohár tejföl,
30 dkg szeletelt gépsonka,
vaj,
só.
A karfiolt megtisztítom és rózsáira szedve, sós vízben megfőzöm. Még melegen kivajazott tűzálló tálba teszem, s a következő keverékkel leöntöm. Az egész tojásokat jól elhabarom a tejföllel (legjobb turmixgéppel), beleforgatom a szeletelt és széles csíkokra vágott sonkát. Előmelegített, forró sütőben ropogósra sütöm. A sonkát olykor vékony szeletekre vágott virslivel vagy más felvágottal helyettesítem. Ugyanez készíthető karfiolpürével is: ekkor a puhára főzött karfiolt összetöröm, 2-3 dkg margarint adok hozzá, 1 dl tejfölt, sót, őrölt borsot, szerecsendiót, s a tetejére öntöm a tojással, tejföllel elkevert sonkát.
A megmosott, megtisztított combokat a sóval, borssal és az 1 cs. fűszerkeverékkel jól befűszerezzük. A tepsibe beletesszük. Olajat és vizet öntünk alá. (Én raktam mellé burgonyá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megfőzzük, és áttörve hozzáadjuk az élesztővel elkevert liszthez, vagy a 1,5 dl langyos vízben felfuttatott élesztős liszthez. Esetleg a krumpli főzőlevét használhatjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy vastagfalú, öntöttvas lábost elkezdünk melegíteni. Közben a vöröshagymát nagyobb darabokra felvágjuk és olívaolajon megdinszteljük az öntöttvas lábosban. Majd hozzáadjuk a f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Személyenként 25-30 dkg héjában előre főzött burgonyát megtisztítunk, karikára vágunk, és zsírral kikent tűzálló tálba rétegezve lerakjuk. 2. Személyenként 1 tojássárgáját e...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz