3 db egész csirkecomb
2 dl tejföl
2 csomag ezersziget fűszerkeverék
5 dkg reszelt trappista sajt
1 ek só
1 ek bors
3 ek étolaj
pici víz
A köretnek:
burgonya
rizs
A megmosott, megtisztított combokat a sóval, borssal és az 1 cs. fűszerkeverékkel jól befűszerezzük.
A tepsibe beletesszük. Olajat és vizet öntünk alá. (Én raktam mellé burgonyát.)
Majd a tejföllel elkevert fűszerkeveréket is rátesszük a húsokra.
Előmelegített sütőben sütjük. Alufóliázzuk a tepsit. 200 C fokon, 40 percig. Majd a sajtot ráreszeljük és 10 percig sütjük.
Körettel tálaljuk. Burgonya, rizs. Deluxe sárgabarackszószal nagyon ínycsiklandó.
A paprikák magházát kivágjuk, a húsát kisebb darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és hosszában vékony szeletekre vágjuk. Kevés olajat vagy zsírt forrósítunk egy lábosban, ráte...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA darált húst a sóval, borssal, tojással, pirosarannyal, petrezselyemmel és a zsemlemorzsával összedolgozzuk. Közepes golyókat formázunk, és benyomkodjuk a belsejét. A kész kosá...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA fodros nagy kockatésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A kolbászt karikára szeleteljük, a szalonnát apróra feldaraboljuk, és kevés olajon kisütjük. A káposztát lereszeljü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelcsíkozzuk a szalonnát. Lereszeljük a burgonyát egy kis lyukú reszelőn, majd alaposan kinyomkodjuk a levét. Hozzáadjuk a tojást, sót, lisztet, vizet, és a nokedlitésztánál vala...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű